SIOS/Jumbo Wolvega beleefde een teleurstellende middag in Nieuwehorne. Na het eerste punt dat SIOS vorige week had gepakt, begon de ploeg vol vertrouwen aan de wedstrijd. Het liep echter anders. Via een 10-3 ruststand, werd het uiteindelijk 15-7.

Bij SIOS was er voor het eerst een basisplaats voor Jort Woudstra. Hij verving de afwezige Rowan Hofstra. De beginfase van de wedstrijd was volledig voor Udiros. SIOS wist tot de 1-1 bij te blijven, maar de thuisploeg liep hierna snel weg. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft stond het 7-2. Bij een stand van 10-3 klonk het rustsignaal.

In de tweede helft werd het spel van SIOS beter. Gemaakte afspraken werden nagekomen en er kon vaker worden herhaald. Michel Nagelhout, Eline van der Walle en Sander Prakken kwamen nog in het veld, maar SIOS kon het tij niet meer keren. Het verschil tussen SIOS en Udiros bleef de gehele tweede helft zeven a acht doelpunten.

Na afloop reageerde Verra teleurgesteld: ,,In de eerste helft kwamen we onze afspraken niet na. Daarnaast waren veel basis zaken van een te laag niveau vandaag. In de tweede helft houden we ons beter aan de afspraken, waardoor het spel veel beter gaat.’’

Voor SIOS zijn de komende twee wedstrijden waarin het moet gebeuren. Aankomende zaterdag speelt SIOS thuis tegen Kinea. Kinea heeft net als SIOS één punt.

SIOS/Jumbo Wolvega 2 boekte een knappe overwinning op Udiros 2. In een gelijk opgaande wedstrijd wist SIOS vijf minuten voor het einde op 2 doelpunten verschil te komen. Udiros wist nog eenmaal te scoren, maar SIOS hield knap stand, waardoor de punten door een 11-12 overwinning mee konden naar Wolvega.