Na het doordeweekse verlies van 20-13 tegen De Hoeve heeft SIOS/JUMBO Wolvega de laatste
zaalwedstrijd van het seizoen ook verloren. In Wolvega werd het 11-22 tegen ROG uit Groningen dat
nog streed tegen degradatie.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd er een indrukwekkende en respectvolle minuut stilte gehouden.
Na deze emotionele start gingen beide ploegen direct vol de strijd aan. Dit resulteerde in een 4-4
stand, onder andere door strafworpen gescoord door Rowan Hofstra en Marnix Kraan. ROG begon
eenvoudiger de korf te vinden. SIOS deed nog wat terug met doelpunten van Sharissa Huitema en
Michel Nagelhout. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een 6-10 ruststand.

Beide ploegen kwamen zwak uit de kleedkamer. Pas na zes minuten viel het eerste doelpunt. ROG
wist in een kwartier van 6-11 uit te lopen naar 8-19. Bij deze stand werden Sharissa Huitema en Onne
Minkema gewisseld voor Carmen Hooisma en Anton Prakken. De laatste tien minuten van de
wedstrijd gingen gelijk op. Beide ploegen wisten nog driemaal de korf te vinden, waardoor de
eindstand op 11-22 uitkwam.

Trainer/coach Rob Verra was na afloop complimenteus over de selectie. ,,In een week getekend door
intens verdrietige omstandigheden, kan ik alleen maar complimenten geven aan de selectie. Zowel in
de wedstrijden van 1 en 2 stond men er gewoon. Ontzettend knap.’’

SIOS 2 kon bij een overwinning tegen ROG 2 degradatie nog ontlopen. SIOS begon sterk aan de
wedstrijd, maar ROG kwam steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er met 16-19 verloren.