Afgelopen weekend stond de wedstrijd tegen VDDO op het programma. De vorige ontmoeting
tussen de twee ploegen resulteerde in een 27-16 verlies. SIOS, dat nog steeds opzoek is naar haar
eerste overwinning, bereidt zich met goede moed voor op de ontmoeting tegen VDDO. Na een
spannend duel heeft SIOS de punten niet in Wolvega weten te houden.

K.V. SIOS/Jumbo Wolvega had een vliegende start. Door doelpunten van Michel Nagelhout, Renate
Koopmans en Sharissa Huitema wist de ploeg uit Wolvega al snel op een 4-1 voorsprong te komen.
Deze voorsprong kon zelfs uitgebreid worden tot een stand van 7-3. Hierna volgde een sterke fase
van VDDO, waarin de ploegen op gelijke hoogte kwamen (8-8). VDDO wist zelfs op een voorsprong
van 8-10 te komen. Renate Koopmans wist met een afstander de ruststand te bepalen op 9-10.

Ook na rust bleek Renate Koopmans trefzeker. In de vierde minuut maakte zij de gelijkmaker middels
een afstander. Hierna was het VDDO die beter in de wedstrijd begon te komen; zij liepen uit tot 10-
12. SIOS wist steeds terug te komen op gelijke hoogte, maar het lukte de Wolvegasters niet om een
voorsprong te bemachtigen. Vijf minuten voor tijd wist de ingewisselde Anton Prakken de
gelijkmaker te scoren door middel van een knap afgeronde omdraaibal (16-16). VDDO had hier al
snel twee keer antwoord op. De wedstrijd bleef spannend tot de laatste seconde. In de een na
laatste minuut wist Renate Koopmans de stand weer tot één punt verschil te brengen. De
gelijkmaker bleef echter uit, waardoor werd afgefloten bij een stand van 17-18.

Trainer/coach Rob Verra was te spreken over zijn ploeg. “Deze wedstrijd zijn we het dichtst bij de
eerste overwinning geweest. Op een slordige fase na, kan ik de spelers alleen maar complimenteren.
Het is nu zaak deze vorm vast te houden.”

SIOS 2 speelde dit weekend een thuiswedstrijd tegen AVO 3. AVO staat, met één verliespartij,
bovenaan in het klassement. In de eerste helft kon de ploeg uit Wolvega goed meekomen wat leidde
tot een ruststand van 7-8. In de tweede helft kwamen de kwaliteiten van AVO naar boven, waardoor
zij al snel uitliepen. SIOS had deze helft veel meer moeite met het vinden van de korf. De eindstand
werd 9-22. De A1 wist wel punten mee te nemen naar Wolvega. In Rottevalle werd met 8-16
gewonnen van Wêz Handich.

Volgende week neemt de selectie het thuis op tegen de Flamingo’s. Twee lastige wedstrijden, gezien
beide teams van de Flamingo’s meedraaien bovenin het klassement. Het tweede begint om 18.35
uur en aansluitend speelt het eerste om 20.00 uur.