Na de eerste twee wedstrijden van de zaalcompetitie niet gewonnen te hebben, weet SIOS/Jumbo Wolvega ook de derde wedstrijd niet in winst om te zetten.
Voorafgaand aan de wedstrijd wist de ploeg dat het een lastige klus zou gaan worden bij de Flamingo’s. Doordat zij de eerste twee wedstrijden overtuigend wisten te winnen, nemen zij nu de leiding in de poule.
Om 19.00 uur werd het fluitsignaal gegeven in Kollum. SIOS begon sterk aan de wedstrijd. Marnix Kraan wist de score te openen middels een afstander. Tot de tiende minuut ging het spel gelijk op (3-3), maar hierna wisten de Flamingo’s de overhand te nemen. De minuten die hierop volgden wisten de Flamingo’s zes doelpunten te maken, waardoor de stand uitliep tot 9-3. Sander Prakken wist het patroon te doorbreken door een mooie kleine kans af te ronden. SIOS wist hierna nog drie keer de korf te vinden voor de rust, wat de ruststand bracht op 17-7.
De tweede helft wist SIOS het niveau van de eerste helft niet vast te houden. Tot in de 50e minuut wist SIOS niet te scoren. Daar waar de Flamingo’s veel kansen wisten af te ronden, kwam SIOS de tweede helft maar twee keer tot scoren. De eindstand werd uiteindelijk 32-9.
Trainer/coach Rob Verra zei na afloop het volgende: “In de eerste 20 minuten konen we mooi mee komen, daarna was te zien dat de kwaliteiten van de Flamingo’s naar boven kwamen”. Vanwege het vertoonde spelbeeld ziet hij de volgende wedstrijd met vertrouwen tegemoet.

SIOS 2 wist niet te winnen van het tweede van de Flamingo’s. In een zware wedstrijd werd uiteindelijk met 17-9 verloren. De A1 wist met overtuiging (20-11) te winnen van VDDO A1.

Volgende week staan twee belangrijke thuiswedstrijden op de planning. SIOS 2 speelt om 18:35 uur tegen ZKC ’19 3 en SIOS 1 speelt om 20:00 uur tegen Spannum 1. Beide ploegen kunnen alle support gebruiken!