K.V. SIOS/Jumbo Wolvega heeft de laatste veldwedstrijd voor het zaalseizoen niet in een overwinning kunnen omzetten. In een verdedigend sterke wedstrijd werd met 9-13 verloren van Thrianta uit Hoogeveen.

Bij SIOS waren er door blessures twee wijzigingen in de basisopstelling. Eline van der Walle en Marit Koopmans begonnen op de plekken van Brenda Nijsingh en Renate Koopmans. Beide ploegen waren in de beginfase aan elkaar gewaagd. Voor SIOS wisten Anton Prakken (1-0) en Marit Koopmans (2-2) te scoren. Hierna brak een lange doelpuntloze fase aan. Beide ploegen hadden de verdediging goed op orde, waardoor er weinig kon worden herhaald. Thrianta wist in de laatste drie minuten driemaal te scoren, waardoor de ploegen gingen rusten bij een stand van 2-6.

De tweede helft probeerde SIOS het gat van vier doelpunten te dichten. SIOS kwam een paar keer op een verschil van drie doelpunten, door andere een strafworp van Onne Minkema (4-7). Thrianta liet het verschil echter nooit kleiner dan drie doelpunten worden. Twee afstandsschoten van Thrianta brachten het verschil naar zes. Onne Minkema wist twee keer van afstand te scoren, wat het verschil weer op vier bracht. Beide ploegen wisten nog eenmaal te scoren. Het werd uiteindelijk 9-13.

Trainer/coach Rob Verra was na afloop vooral trots op hoe zijn ploeg had verdedigd. ,,Deze week hadden we voor de verdediging een plan bedacht. Dit plan hebben we perfect uitgevoerd en je zag dat we de belangrijke spelers van Thrianta goed hadden uitgeschakeld. Het is jammer dat we er zelf niet meer maken, maar ik ga met vertrouwen de zaal in.’’

SIOS/Jumbo Wolvega 2 wist tegen het tweede team van Thrianta in de eerste helft weinig tot scoren te komen. Bij rust stond het 3-11. Het wedstrijdbeeld kantelde in de tweede helft volledig. SIOS ging beter spelen. Helaas begon de opmars net te laat, waardoor er met 12-15 werd verloren.

De A1 won met 9-10 van Mid-Fryslân. Door het verlies van concurrenten staat de A1 nu alleen bovenaan.