Onder zonnige weersomstandigheden nam SIOS/Jumbo Wolvega het afgelopen weekend op tegen
Invicta/Frigo. De ploeg uit Kollum staat zonder puntenverlies bovenaan in het klassement. De vorige
ontmoeting resulteerde in nederlaag van 18-8 voor SIOS. De ploeg wist voorafgaand dat het een
lastige wedstrijd zou worden. De eerste 40 minuten speelde SIOS sterk, waardoor de voorsprong van
Invicta minimaal was. Echter wist zij dit niet vol te houden; er werd verloren met 13-26.

Gedurende de eerste helft waren de twee ploegen erg aan elkaar gewaagd. Binnen twee minuten
wist Renate Koopmans het eerste doelpunt op het scorebord te zetten namens SIOS. Een knap
afgeronde doorloopbal van Michel Nagelhout leverde SIOS zelfs een voorsprong op (4-3). Invicta wist
iets makkelijker de korf te vinden, maar SIOS bleef goed bij. Op slag van rust wist Invicta de
voorsprong te vergrootten met vier doelpunten. De ploegen zochten de kleedkamers op bij een
stand van 6-10.

Tijdens de pauze gaf trainer/coach Rob Verra complimenten aan zijn spelers. Hij vond dat zijn ploeg
goed speelde. De Wolvegaasters gingen met goede moet de tweede helft tegemoet. SIOS startte
goed en kwam door twee afstanders van Marnix Kraan weer dichterbij. Gedurende de eerste tien
minuten van de tweede helft kon SIOS Invicta bijbenen. SIOS wist zelfs, door knappe goals van Onne
Minkema en Marnix Kraan, terug te komen tot 12-13. Echter kwamen hierna de kwaliteiten van naar
boven. Een reeks van tien doelpunten van de bezoekers leidde tot een stand van 12-23. SIOS wist via
Kraan nog eenmaal de korf te vinden. Er werd afgefloten bij een stand van 13-26.

Trainer/coach Rob Verra kijkt met vertrouwen naar de komende wedstrijden. Na afloop van de
wedstrijd tegen Invicta had hij het volgende te zeggen: “Als we elke week spelen zoals we vandaag de
eerste 35 tot 40 minuten, dan is er nog van alles mogelijk”.

Voorafgaand aan de wedstrijd van SIOS 1 nam SIOS 2 het op tegen Invicta 2. De uitwedstrijd werd
verloren met 21-14, waardoor zij wist dat het een lastige pot zou worden. Ditmaal bleken de ploegen
erg aan elkaar gewaagd. Het was een erg mooie wedstrijd, waarin de ploegen het tot in de laatste
minuut spannend wisten te houden. De strijdlust van SIOS werd beloond. Zij won de wedstrijd met
20-19. Door de winst op Invicta is de ploeg nu definitief veilig voor volgend seizoen.

Voor SIOS 1 is het noodzaak om punten te behalen in de strijd tegen degradatie. Volgend weekend
staan de wedstrijden tegen VDDO op de planning. SIOS 2 speelt om 15:30 uur, aansluitend speelt
SIOS 1 om 17:00 uur. Voor SIOS 1 liggen er deze wedstrijd mogelijkheden. Het vorige duel
resulteerde in een gelijkspel, waarin SIOS 1 haar enige punt wist te bemachtigen.