Afgelopen weekend nam SIOS/Jumbo Wolvega het op tegen DWA. Het vorige duel eindigde in een 21-19. Wanneer de ploeg uit Wolvega op hetzelfde niveau wist te spelen als de vorige ontmoeting, wist zij dat hier mogelijkheden lagen om punten te behalen. Echter was DWA erg scherp in de afronding, waardoor SIOS haar niet kon bijhouden. De eindstand werd 18-30.

DWA begon krachtig. Binnen vier minuten stond de ploeg uit Winsum op een voorsprong van drie doelpunten. Het eerste doelpunt van SIOS kwam op naam van Marit Koopmans. Snel hierop volgde een doelpunt van Sharissa Huitema, wat de stand terugbracht naar 2-3. Hierna volgde een fase waarin DWA de afstand wist te vergroten tot acht doelpunten (3-11). Afgeronde strafworpen van Rowan Hofstra en Sander Prakken doorbrak deze fase. Hierna was het tot rust stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Dit resulteerde in een ruststand van 10-18.

De Wolvegasters kwamen fel de kleedkamer uit. Goals van Joyce Post, Sharissa Huitema en Marit Koopmans bracht de stand terug tot 13-18. Dit leidde ertoe dat DWA een time-out aanvroeg, waarna zij sterker terugkwam in de wedstrijd. Marnix Kraan moest het veld verlaten wegens een blessure. Anton Prakken kwam op zijn plek. Een mooie combinatie tussen de gebroeders Prakken leverde een strafworp op die Sander Prakken vakkundig afrondde. SIOS wist nog een aantal keer tot scoren te komen, maar de wedstrijd was al bepaald. De wedstrijd eindigde in een 18-30 nederlaag voor de ploeg uit Wolvega.

Trainer/coach Rob Verra vindt dat zijn ploeg prima wedstrijd heeft neergezet. “Het lijkt wel of alle ploegen tegen ons in vorm zijn. Deze week brengen we een behoorlijke wedstrijd op de mat, maar moeten we onze meerdere erkennen in DWA.”

De wedstrijd van SIOS 2 afgelopen weekend ging niet door. Het duel tegen SCO 3 wordt ingehaald op 29 maart om 20.30 uur. SIOS 2 staat momenteel op de zevende plek. Om degradatie te voorkomen, is het noodzaak dat de ploeg punten pakt. SIOS 2 kan de support goed gebruiken de komende wedstrijden!

Voorafgaand aan het inhaalduel staan komend weekend de wedstrijden tegen de Hoeve op de planning. De wedstrijd van SIOS 2 wordt om 18:15 uur gespeeld in Noordwolde. SIOS 1 speelt om 19:30 uur.