K.V. SIOS/Jumbo Wolvega staat op dit moment met één punt onderaan in het klassement. Voor de ploeg uit Wolvega is het dus zaak om punten te behalen. Dit weekend stond het eerste duel van de returns op het programma, waarin zij het opnam tegen HHV. De ploeg uit Hollandscheveld bezet de tweede plek in het klassement. SIOS wist dat het een lastige wedstrijd ging worden, gezien de eerste wedstrijd ook niet in winst kon worden omgezet. Wederom wisten de Wolvegasters dit weekend ook geen punten mee te nemen.

HHV begon sterk aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten stond de ploeg voor met 3-0. Sharissa Huitema wist met een afstander het eerste doelpunt namens SIOS op het scorebord te zetten. Afstanders van Onne Minkeman en Rowan Hofstra wisten de ploeg uit Wolvega terug te brengen tot een score van 5-3. Gedurende de eerste 25 minuten wist SIOS zich staande te houden. Hierna volgde een fase waarin HHV gemakkelijk de korf wist te vinden, waardoor zij uitliepen tot 12-5. Net voor rust maakte Marit Koopmans een knappe afstander op een paar meter voor de middenlijn. In de rust stond er een stand van 13-6 op het scorebord.
Het eerste doelpunt van de tweede helft kwam op naam van Hofstra te staan. Hierna kwam de ploeg uit Wolvega niet vaak meer tot scoren, daar waar HHV dit wel deed. HHV wist vijfmaal op rij te scoren. De thuisploeg wist de voorsprong uit te breiden tot een score van 19-8, waarmee de wedstrijd tien minuten voor het eind al bepaald was. De einstand werd 21-9.

Na afloop van de wedstrijd is duidelijk dat SIOS er de komende weken alles aan moet doen om nog punten te behalen in de strijd tegen degradatie. Trainer/coach Rob Verra had na afloop van de wedstrijd het volgende te zeggen: “Vandaag is het verschil tussen top 2de klas en bodem 2de klas duidelijk geworden. Ondanks dat HHV geen grootse wedstrijd speelde zijn wij niet bij machte geweest om het hen dermate moeilijk te maken dat we een aanspraak op een resultaat maakten.”
Ook SIOS 2 ging op bezoek in Hollandscheveld. In dit duel namen de ploegen het op om de zesde plek in het klassement. SIOS 2 begon sterk aan de wedstrijd en wist in de eerste helft al snel op een voorsprong van 1-8 te komen. SIOS wist het niveau van de eerste helft niet vast te houden, waardoor HHV zich terug wist te vechten in de wedstrijd. De stand werd 10-10. Hierdoor bezetten beide ploegen nog steeds dezelfde plaats in het klassement.

Volgende week staan twee thuiswedstrijden op het programma. SIOS 2 zal het om 18.35 uur opnemen tegen AVO 3. SIOS 1 zal om 20.00 uur aanvangen tegen DIO/Donderbroek/ODIS/VKZ 1. Beide ploegen kunnen alle support goed gebruiken in de zoektocht naar punten!