SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft aan de tweede wedstrijd tegen Olympia ’22 in Borculo
één punt overgehouden. Na de winstpartij van twee weken geleden (13-10 thuisoverwinning
voor SIOS/Leonidas), verliep deze wedstrijd een stuk moeizamer voor de ploeg uit
Weststellingwerf.

SIOS/Leonidas was goed voorbereid op de tactiek van de tegenstander, maar toch begonnen
de gasten niet goed aan de wedstrijd. Al snel stond er een 3-0 stand op het scorebord door
een vrije bal, korte kans en afstander van de thuisploeg. SIOS/Leonidas kwam beter in het
eigen spel, door geduldig te blijven en de juiste kansen te nemen. Door een strafworp en
een afstander van Renate Koopmans, een doorloopbal van Sharissa Huitema en een
afstander van Kevin Hoen, pakten de bezoekers een 3-4 voorsprong. Olympia ’22 had hierna
een sterke fase waarin het driemaal op rij scoorde. Door een afstandsschot van Renate
Koopmans gingen de ploegen rusten bij een 6-5 stand.

In de rust benadrukte trainer/coach Edward Jonkman dat de wedstrijd nog lang niet
gespeeld was. SIOS/Leonidas moest het eigen spel blijven spelen en zorgvuldig blijven
rondspelen, omdat door de regenachtige omstandigheden de bal erg glad was geworden.

Olympia ’22 scoorde het eerste doelpunt van de tweede helft. Jonkman wisselde hierna
verschillende spelers, waardoor de vakken anders kwamen te staan. SIOS/Leonidas kon
hierdoor beter herhalen. De bezoekers scoorde drie maal op rij, waardoor het een 7-8
voorsprong pakte. Vanaf dit moment waren de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De ploegen
scoorden dan ook om en om tot aan de 10-10. Met nog drie minuten te spelen wist Olympia
’22 twee keer van afstand te scoren (12-10). SIOS/Leonidas wist echter nog knap terug te
komen. Een afstander van Onne Minkema en een doelpunt van Sharissa Huitema in de
laatste minuut van de wedstrijd, zorgden ervoor dat beide ploegen een punt overhielden aan
de wedstrijd.

Door het gelijke spel heeft SIOS/Leonidas nog volop kans op het kampioenschap. Bij een
overwinning volgende week uit tegen SDO uit Schoonoord kan de ploeg uit Noordwolde en
Wolvega het kampioenschap behalen.

SIOS/Leonidas 2 heeft een knappe overwinning behaalt tegen Lintjo in Olderberkoop. Na een
moeizame eerste helft (1-3 ruststand), wisten de bezoekers in de tweede helft de korf veel
beter te vinden. Het werd uiteindelijk 7-18. Het tweede speelt volgende week om 14:00 uit