Met de wedstrijd van afgelopen weekend in het achterhoofd, ging SIOS met vertrouwen de wedstrijd tegen De Hoeve tegemoet. Echter wist de ploeg uit Wolvega het niveau van vorige week niet te behalen, waardoor de wedstrijd niet in winst werd omgezet.
In het duel tegen De Hoeve verving Jan Woudstra de afwezige trainer/coach Rob Verra. K.V. SIOS/Jumbo Wolvega wist de score te openen door een afstander van Onne Minkema (1-0). Na dit doelpunt had SIOS moeite met het vinden van de korf. De Hoeve had hier minder moeite mee en liep uit naar een voorsprong van 1-4. Door goals van Marnix Kraan en Sharissa Huitema wist SIOS terug te komen tot een stand van 4-5. De ploeg wist deze lijn niet voort te zetten in de rest van de eerste helft. Dit resulteerde in een ruststand van 7-13.

De tweede helft begon SIOS verdedigend niet sterk. Na drie minuten had de ploeg al drie doelpunten om de oren gekregen. Huitema wist middels een vrije bal het eerste doelpunt namens SIOS te maken in de tweede helft. Hierna volgde een fase waarin De Hoeve erg trefzeker was. Rowan Hofstra wist nog meermaals voor SIOS te scoren, maar de wedstrijd was inmiddels al bepaald. SIOS verloor de wedstrijd met een eindstand van 14-29.

Coach Jan Woudstra had er het volgende over te zeggen: “Het geroutineerde De Hoeve had de rebound goed voor elkaar, waardoor ze konden herhalen. De Hoeve groeide in de wedstrijd door een veel beter schotpercentage. Hier had SIOS helaas geen antwoord op.”

SIOS 2 trad aan tegen De Hoeve 2. De Hoeve begon sterk aan de wedstrijd, waardoor zij al snel op een voorsprong van zeven doelpunten kwam. SIOS wist zich goed terug te knokken in de wedstrijd (10-10). Helaas wist SIOS de wedstrijd niet over de streep te trekken. Er werd verloren met 13-15.

De A1 wist wel punten mee te nemen naar Wolvega. Er werd met 10-15 van gewonnen van de Flamingo’s A1.

Volgende week gaat de selectie op bezoek bij ROG. Voor beide teams is het noodzaak om punten te behalen om aansluiting te vinden in het onderste gedeelte van het klassement.