Stellingwervers verliezen van DUKO met 30-26

Op het late zondagmiddagtijdstip van 16:50 trad SIOS / Jumbo Wolvega aan tegen DUKO uit Duiven.

De eerste ontmoeting bleek destijds al een mooie gelijk opgaande wedstrijd. Ook ditmaal wisten beide ploegen elkaar niet te ontlopen.

Na het eerste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Puhl opende de thuisploeg de score. Selina Holtrop wist van afstand de stand weer gelijk te trekken, ook Jesse Tuttel moest beide ploegen weer op gelijke hoogte brengen. Na een score van DUKO maakte Tuttel zijn eerste treffer van de wedstrijd van afstand.

Drie zuivere schoten van afstand zette de ploeg uit Duiven op een 5-2 voorsprong. Later bleek dat de stellingwervers dit verschil niet meer goed wisten te maken. SIOS / Jumbo Wolvega wist nog meerdere malen op 2 punten van de thuisploeg te komen maar kon het gat niet meer verder dichten.

Men bleef wel op het vinkentouw zitten gedurende de eerste helft en wist meermaals tot op twee punten te komen. Echter door persoonlijke fouten in de verdediging en de scherp schietende heren van Duko wist de ploeg van trainer/coach Rob Verra nooit dichterbij te komen.

Op het scorebord prijkten onder andere de standen 8-5, 10-7 en 14-11, hieruit blijkt dat beide ploegen in de eerste helft de korf wel wisten te vinden. Beide teams wisten het gaspedaal tot aan het rustsignaal nog even in te drukken. DUKO zette voor het eerste deze wedstrijd een groter verschil op het scorebord. Met wederom drie treffers op rij kwam met zelfs zes punten voor. Alleen Henri Nijsingh wist voor de pauze nog tot scoren te komen. De uit Arnhem afkomstige scheidsrechter floot bij de stand 17-12 voor de pauze.

Het was aan SIOS / Jumbo Wolvega de taak om de tweede helft vol gas in te gaan en te trachten het verschil te verkleinen. Henri Nijsingh en Jesse Tuttel beantwoorden deze opdracht door gelijk te scoren en het verschil weer te verkleinen. DUKO had de scherpte niet in de kleedkamer achter gelaten en bleef door scoren, de verdedigers van de ploeg uit Wolvega had hier geen adequate antwoord op en moest toe zien hoe de thuisploeg het verschil in stand hield en op enkele momenten zelfs weer uitbreidde. Op 25-17 was het grootste verschil van de wedstrijd genoteerd, SIOS / Jumbo Wolvega wist gelukkig de rug te rechten om in Duiven uiteindelijk nog een goed resultaat neer te zetten. Middels scores van Lauran van Veen, Mike Hegie, Ron Bakker en Natasja Mink kwam men toch weer in de buurt van DUKO. Met nog 5 minuten te spelen was het verschil nog maar vier doelpunten, echter de eerder vertoonde zuiverheid speelde ook nu SIOS / Jumbo Wolvega weer parten, van 28-24 maakte men er 29-24 van en gooide de wedstrijd daar mee definitief in het slot. Natasja Mink en Jesse Tuttel tekenden voor de laatste twee treffers van de wedstrijd nadat DUKO haar dertigste treffer had gemaakt. Mede door het verlies van koploper EKC bleken dit dure verliespunten voor de wolvegaasters, zo erkende ook Rob Verra “voorafgaand aan de wedstrijd wisten we de uitslag van OKO tegen EKC, indien wij deze wedstrijd winnend wisten af te sluiten sloten we weer aan bij de nieuwe koploper OKO. Dat is helaas niet gelukt vandaag. DUKO speelde niet eens veel beter dan ons maar had het geluk dat een aantal van hun spelers een engeltje op hun schouders had en elke bal door de korf wisten te gooien”.

Aankomende weekend speelt SIOS / Jumbo Wolvega 1 tegen de nieuwe koploper OKO. “We gaan ons nu  weer volledig opladen voor de wedstrijd van volgende week. We hebben maar 1 taak als selectie en dat is die wedstrijd tot een goed eind brengen. Daarna kunnen we weer verder kijken maar tot op heden ben ik zeer tevreden hoe de zaalcompetitie verloopt” aldus hoofdtrainer Verra.