Stellingwervers vergeten het zichzelf makkelijk te maken

 

In de Hoekstrahal in Heerenveen stond zondagmiddag een echte derby op het programma. De spelers kennen elkaar en door de jaren heen blijkt een dergelijk ontmoeting garant te staan voor een spannende wedstrijd. Kinea en SIOS / Jumbo Wolvega begonnen om klokslag 14.30 uur aan hun derde wedstrijd van de competitie. Van beide kanten was het een twijfelend begin, iets waar de ploeg uit Wolvega de gehele wedstrijd last van bleef houden.

Kinea opende de score middels een afstander, het was daarna Rowan Hofstra, die na de wedstrijd (officieus) tot man van de wedstrijd zou worden uitgeroepen, die vanaf de strafworp stip gelijk maakte. Na de 2-3 van Lauran van Veen liep SIOS / Jumbo Wolvega uit naar 3-7 en had daarmee het eerste gaatje van de wedstrijd gerealiseerd. Natasja Mink had de eerste helft het vizier uitermate op scherp en wist van deze 4 doelpunten twee voor haar rekening te nemen. Echter zoals genoemd leek SIOS / Jumbo Wolvega enigszins twijfelend te spelen, men had duidelijke de mogelijkheden tot het betere van het spel maar wist dit niet om te zetten in een grotere marge ten opzichte van Kinea.

De Knypsters vochten zich dan ook terug in de wedstrijd wat resulteerde in een 11-12 ruststand.

 

Na de hervatting gaf Patrick Moleman het goede signaal af door gelijk een mooie inloper knap af te ronden. Kinea wist haar achterstand knap om te zetten naar een gelijkspel. Op de stand van 13-13 waren het de reeds genoemde Moleman, Mink en Hofstra die SIOS / Jumbo Wolvega wederom wat lucht gaven. Ook het jeugdige talent Marit Koopman deed een duit in het zakje door van afstand te scoren en daarmee figuurlijk de wedstrijd in het slot te gooien. Echter vanaf 13-18 sloop Kinea dichterbij en was trainer/coach Rob Verra genoodzaakt tot het plaatsen van enkele wissels. Zo kwam Jesse Tuttel in het veld, een te billijken wissel daar Tuttel in het tweede team had aangetoond haast niet te kunnen missen vandaag, samen met Thomas Fabriek om zo de overwinning binnen te slepen. Roy Kraan scoorde van verre afstand en waarna wederom Hofstra mocht aantreden op de strafworpstip. Hij faalde niet en zette de stand op 17-20. Nog steeds was de wedstrijd niet gespeeld en liet SIOS / Jumbo Wolvega Kinea weer terugkomen in de wedstrijd. Na 19-21, 20-21 was het Jesse Tuttel die met nog een kleine 3 minuten te spelen de wedstrijd echt in het voordeel van de stellingwervers bepaalde. Thomas Fabriek gooide de wedstrijd helemaal in het slot door nog tweemaal te scoren. Op het oog lijkt het een vrij eenvoudige overwinning maar SIOS / Jumbo Wolvega heeft het zichzelf erg lastig gemaakt.

 

Door deze overwinning bezet SIOS / Jumbo Wolvega de tweede plaats achter het nog ongeslagen EKC NääS. Volgende week zondag staat de eerste ontmoeting tussen beide ploegen op het programma in d’ Oolde Steense in Wolvega