Weersomstandigheden grootste tegenstander van stellingwervers

 

De competitie nadert zijn eind en daarmee nadert ook voor enkele verenigingen de ontknoping. SIOS / Jumbo Wolvega had zichzelf met de winst op KINEA al een grote dienst bewezen waardoor men de laatste twee wedstrijden vrijblijven uit kon spelen. Tegenstander Olympia uit Twijzel strijd nog volop voor handhaving in de tweede klas.

 

Om 14.30 uur floot Dhr. Ziel voor aanvang van de wedstrijd. Op het kunstgrasveld in Twijzel stond de brandende zon hoog aan de hemel en van een verkoelend briesje was ook geen sprake. De spelers moesten het vandaag zowel tegen de tegenstander als tegen de weersomstandigheden opnemen. Het duurde dan ook lang voordat SIOS / Jumbo Wolvega haar eerste treffer van de middag liet noteren. Het was Vincent Koopman die zijn handtekening onder de treffer zette. Olympia zette in de beginfase even aan en liep vrij eenvoudig uit naar een 4-1 voorsprong. Na de eerste SIOS / Jumbo Wolvega treffer had men moeite met het gedecideerd omgaan met het achterverdedigen. Meermaals werden schoten te snel genomen, waardoor de bal snel onderschept werd en uitgebracht naar de aanval van Olympia. Trainer/Coach Rob Verra moest noodgedwongen na 15 minuten spelen al een aanpassing doen aan zijn opstelling. De prima spelende Emma Corts raakte ernstig geblesseerd en moest het veld verlaten. Selina Hegie verving haar. Het tevens fysieke spel voor de thuisploeg leverde de wolvegaasters steeds vaker vrije ballen en strafworpen op. Henri Nijsingh en Jesse Tuttel (2 doelpunten) brachten zo SIOS / Jumbo Wolvega gelijke hoogte met Olympia. Voor het rustsignaal van de leidsman wisten beider ploegen nog maar 1 maal te scoren. Derhalve zochten men met 5-5 stand de verkoeling in de kleedkamers op.

 

Verdedigend had SIOS / Jumbo Wolvega de zaakjes prima voor elkaar, echter aanvallend moest men investeren in de positie en geduldig blijven zoeken naar de goede kansen.

De eerste score van de tweede helft werd gemaakt door de thuisploeg maar zoals vaker deze middag was het Jesse Tuttel die ditmaal van afstand van zich liet horen. Tuttel had vandaag een belangrijk aandeel met doelpunten maar ook zeker met rebounds en onderscheppingen.

Tot de stand 8-8 bleven de ploegen op gelijke hoogte. Selina Holtrop was op dit moment in het veld gekomen voor Lauran van Veen. Selina Hegie welke ook al een wedstrijd in het tweede in de benen had bracht SIOS / Jumbo Wolvega weer op voorsprong, Henri Nijsingh volgde het goede voorbeeld en zette het verschil tussen beide ploegen op twee. Verra plaatste hierna nog twee wissels Thomas Fabriek en Lauran van Veen vervingen Natasja Mink en Vincent Koopman. Scheidsrechter Ziel had alle middelen deze middag nodig om de thuisspelende ploeg in het gareel te houden. Een belangrijke schakel van Olympia kon zich niet inhouden en leverde in de optiek van de scheidsrechter en tot ontzetting van zijn eigen coach te veel kritiek en ontving hiervoor twee gele kaarten waardoor hij vervangen moest worden. Hier bleef het niet bij, de warmlopende coach van Olympia 2 werd ook op een gele kaart getrakteerd na aanhoudend commentaar op de leiding. SIOS / Jumbo Wolvega ging onverstoorbaar door en liep rustig uit naar 9-12. De ingevallen Fabriek en Van Veen maakten de laatste doelpunten voor de gasten. Met een 10 tegen 14 overwinning werd er door de een ieder de beperkte schaduw opgezocht. Trainer/Coach Rob Verra blikte tevreden terug: “Voor ons staat er niks meer op het spel deze competitie, dat we deze wedstrijd uiteindelijk kalm en volwassen over de streep trekken is een enorm pluspunt. Daar waar Olympia het verbale spel met de scheidsrechter op zocht hebben wij ons rustig en aan onze taken gehouden. Dat heeft uiteindelijk de winst opgeleverd. Energie daar neerleggen waar het nut heeft.”

Voor het vlaggenschip uit Wolvega staat er nog 1 wedstrijd op het programma. Zondag 16 juni speelt men om 14.30 uur thuis tegen ZKC ’19 1.

 

SIOS / Jumbo Wolvega 2 won eerder op de dag van OKO / BIES 2 met 15-18. Een prima overwinning van de ploeg van Marten Holtrop. Voor deze ploeg staan er nog twee wedstrijden op het programma. Woensdag 12 juni speelt men in Wolvega een inhaalwedstrijd tegen Leeuwarden 2 waarna ze op zondag 16 juni het mogen opnemen tegen ZKC ’19 4.