Wolvega – Het eerste team van SIOS vertrok zondag richting Twijzel om aan te treden tegen oude bekende Olympia. Wedstrijden tegen Olympia zijn altijd vol strijd en wordt er tot het eind gestreden om de punten. Zo ook deze wedstrijd.

Eén wijziging in de basisopstelling van SIOS, Fokje Koopmans verving de geblesseerde Selina Hegie. Verder stonden dezelfde spelers op het veld als voorgaande wedstrijden. Rob Verra nam deze middag de coaching waar, hij verving de geschorste Jan Tuttel. De score werd deze middag al snel geopend door Olympia. Na een paar aanvallen over en weer zette Jesse Tuttel de 1-1 op het scorebord. Zo ging het in de eerste minuten van de wedstrijd om en om. Na de 3-3 gescoord door Marloes Mulder, liep SIOS uit na een 3-6 tussenstand. Het gaatje van 3 doelpunten kon SIOS tot aan de 5-8 vasthouden. Daarna liep het voor SIOS moeizamer. De aanvallen gingen minder makkelijk en er verder teveel fouten gemaakt, hierdoor kwam Olympia weer terug in de wedstrijd. Het pakte zelfs heel brutaal de voorsprong van 10-8 vlak voor rust. In de slotseconde van de eerste helft scoorde Mike Hegie nog de 10-9.

Het verliep in het begin van de tweede helft nog steeds niet soepel bij SIOS. Olympia was daarentegen beter uit de kleedkamer gekomen en na de 11-9 liep de ploeg uit Twijzel uit naar 12-9. Na weer een treffer van Jesse Tuttel kwam SIOS wat meer in de wedstrijd. Het kwam zelfs weer langszij na doelpunten van Natasja Mink en Michiel Sliep (12-12). Daarna was het stuivertje wisselen tussen de beide ploegen. De doelpunten kwamen om en om en er werd elkaar geen ruimte gegeven op het gras in Twijzel. De eindfase van de wedstrijd was aangebroken, in deze fase liet SIOS zien dat het beter is dan Olympia. Na doelpunten van Jesse Tuttel en Marloes Mulder kon SIOS een klein gaatje slaan. Olympia mocht nog wel even hopen na de 17-18. Maar het slotakkoord was voor Jesse Tuttel, die deze middag voor Olympia onhoudbaar was. Met 17-20 en 17-21 gooide hij voor SIOS de wedstrijd in het slot. Bij deze stand floot de scheidsrechter af en vertrok SIOS wederom met de punten in de tas richting Wolvega.

Voor SIOS scoorden: Jesse Tuttel (8x), Mike Hegie (5x), Natasja Mink (4x), Marloes Mulder (3x) en Michiel Sliep (1x).

logo1_cf7092f2d886cf02cc0664e02d1d95a91