OVERTUIGENDE OVERWINNING KV SIOS

Derde competitietreffen tegen KORU levert ook volle winst op

 

Het vlaggenschip van Kv. SIOS is de zaalcompetitie voortvarend gestart. Na 2 competitieduels had de ploeg nog de volle buit behaald. Zondag trof men in Dwingeloo het reeds bekende KORU uit Uffelte. Voorafgaand aan de zaalcompetitie troffen beide ploegen elkaar ook al tweemaal. Die beide confrontaties waren prooi voor de Wolvegaasters. KORU wist deze wedstrijd tot 8-8 bij te blijven, de Stellingwervers trapten het gaspedaal vlak voor de pauze even in en bereikte een 8-14 pauzestand.

Na rust was het verzet van KORU gebroken en liep men gedegen uit naar een 15-29 overwinning,

 

SIOS 3 had voorafgaand aan de het treffen tussen beide vlaggenscheppen al gewonnen. KORU 3 werd duidelijk verslagen met 10-22. Waarmee het juiste voorbeeld gegeven was voor een doelpuntrijke ontmoeting tussen beide eerste teams. KORU startte voortvarend en wist haar 2de schot van de wedstrijd af te ronden. SIOS zette hier met treffers van Jesse Tuttel, Herni Nijsingh en Natasja Mink een goed antwoord tegenover. In de voorgaande ontmoetingen had SIOS geen moeite met de ploeg uit Uffelte. Echter deze wedstrijd wist de thuisploeg tot 8-8 knap bij te blijven.

Na deze tussenstand kreeg SIOS grip op het aanvallende spel van KORU. Waardoor men minder schoten kregen in de aanval en de bal snel naar de aanvallers van SIOS verplaatst kon worden. Lauran van Veen gaf het startschot voor een serie doelpunten van wolvegaasters. Drie treffers van Ron Bakker en twee van Mike Hegie bracht de stand op 8-14. Men had hiermee ook in de stand duidelijk gemaakt hoe de krachtsverschillen lagen deze middag.

 

Trainer/Coach Rob Verra had gedurende de pauze dan ook weinig op en aanmerkingen op het spel van zijn basisacht. Wel benadrukte hij het belang  van de eerste tien minuten in de tweede helft. Als men KORU de kans gaf om te scoren dan kon de thuisploeg gaan geloven in een goed resultaat.

 

SIOS gaf na het hervattingssignaal ,van de goed leidende scheidsrechter Meindertsma, het goede signaal af naar het SIOS-publiek. De aanval van Mike Hegie, Henri Nijsingh, Selina Holtrop en Natasja Mink wisten snel 2 doelpunten te maken en hiermee het verweer van KORU te breken.

Van 8 tegen 16 liep de stand langs de scores 10-17, 11-20 en 12-22. Dit was het moment voor Coach Verra om de wisselspelers in te brengen. Thomas Fabriek en Amber Olivier waren de eerste invallers. De goed spelende Henri Nijsingh en Selina Holtrop mochten het vervolg vanaf de bank toe zien.

Fabriek wist zijn invalbeurt gelijk glans te geven door middels zijn eerste schot van de wedstrijd de 12-23 stand op het scorebord te zetten. KORU zette daar een treffer tegenover voordat Jesse Tuttel zijn goede wedstrijd met twee doelpunten beloonde. Hierna paste Rob Verra nog twee wissels toe.

De in de junioren spelende Jeroen Hofstra en Karin Verra kwamen in het veld voor Ron Bakker en Selina Hegie. Thomas Fabriek en Natasja Mink maakten voor SIOS de laatste scores van de wedstrijd, 15-29. Zowel Tuttel als de ingevallen Jeroen Hofstra hadden nog een aantal kansen om de dertig op het scorebord te zetten maar faalden helaas. Een goede wedstrijd van de Stellingwervers werd hierdoor wederom met 2 punten beloond. Hierdoor vestigt men zich in de bovenste plaatsen van de tweede klas. Trainer/coach Rob Verra waakt voor overmoedigheid. “We hebben na 3 wedstrijden de volle buit, dit is een knappe prestatie en we zijn hier ook heel blij mee. Dit verandert echter niet onze gedachte over deze competitie. Doelstelling is om ons zo snel mogelijk veilig te spelen en dan te kijken wat er nog mogelijk is”. Dat deze overwinning helpt de doelstelling te behalen onderstreept Verra dan ook. “ We zijn op de goede weg, maar volgende week wacht de volgende klus tegen DUKO uit Duiven. Als we die ook winnend af sluiten dan kunnen we verder gaan kijken”.

 

SIOS 2 behaalde een nipte maar daardoor niet minder mooie overwinning op Wez Handich 4. Door deze knappe overwinning bezet men de 2de plaats achter OKO 3. De ploeg van Marten Holtrop heeft daarmee haar laatste wedstrijd van 2018 winnend afgesloten.

 

Na de 40-klapper van twee weken eerder trad SIOS 4 ditmaal aan tegen Kinea 4. Ook dit was een prooi voor de Wolvegaasters. Ditmaal wist men met 31-6 te winnen.

 

Jan Woudstra en Jesse Tuttel wisten hun ploeg naar een 16-25 overwinning te coachen. SIOS A1 wisten hun leeftijdsgenoten van NIC-Hoogkerk A2 te verslaan.

 

Aankomend weekend staat het laatste competitieweekend op het programma. Zoals genoemd heeft SIOS 2 haar laatste wedstrijd gespeeld. SIOS 4 speelt om 10.30 uur in Jubbega tegen WK 1. SIOS 1 speelt om 14.30 uur tegen DUKO uit Duiven. Voorafgaand aan deze wedstrijd speelt SIOS 3 tegen Vitesse 3