2de nederlaag op rij voor Stellingwervers

Wolvega – Op deze regenachtige zondagmiddag troffen de eerste teams van SIOS en Rodenburg uit Leek elkaar.
Beide ploegen hadden 2 punten behaald uit de eerste 2 wedstrijden en ontliepen elkaar niet op de ranglijst. De gasten uit Leek opende de score en wisten met een marge van 4 doelpunten de pauze in te gaan. SIOS deed alles in haar macht om terug te komen in de wedstrijd maar bij het laatste fluitsignaal van Dhr. Van de Meer uit Noordwolde stond er een 21-24 overwinning voor Rodenburg op het scorebord.

SIOS begon deze wedstrijd in haar vaste basisopstelling. In de beginfase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Na de 0-1 van Rodenburg was het met name Mike Hegie die SIOS scorend in de wedstrijd hield, met 3 treffers van zijn kant stond de stand op 3-3.
In deze fase van de wedstrijd gingen beide ploegen gelijk op. Zo waren het Thomas Fabriek en Natasja Mink die SIOS voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong zette, 5-4. Maar Rodenburg pareerde deze aanval en bracht de stand middels 2 doelpunten van kleine afstand naar 5-6.
SIOS had met name in deze fase moeite met het goed verzorgen van de aanvallen, mede door het regenachtige weer was de bal glad en viel hij meermaals uit de handen van de SIOS-er. Rodenburg kon hier beduidend beter mee omgaan en wist de korf goed te vinden. Bij het rustsignaal was er een 4 punten voorsprong voor de ploeg uit Leek, 9-13.

De Wolvegaaster-equipe kwam vol motivatie de kleedkamer uit om de 2de helft een omgekeerd beeld te laten zien. Echter het was scorend met name Rodenburg dat scherp bleek. Middels de 10-14 van Ron Bakker en een score van Mike Hegie, 11-15, bleef SIOS nog in de wedstrijd. Natasja Mink maakte van afstand de 12-17. Rodenburg liep in de 2de helft bijna stiekem steeds verder uit. Van 12-17 naar 13-19 en op enig moment zelfs naar 14-21. Trainer/coach Rob Verra probeerde het tij nog te keren door enkele spelers van SIOS 2 in te brengen. SIOS wist nog terug te komen tot uiteindelijk 3 doelpunten verschil maar had tijd te kort om nog een resultaat te behalen deze wedstrijd.
Tegen de nummer 3 van vorig seizoen kwam SIOS deze zondag tekort.
Taak voor de technische staf om de koppies weer in de goede richting te krijgen. Daarvoor treft het deze week zowel in de bekercompetitie als in de reguliere competitie twee keer Noordenveld. Beide wedstrijd worden gespeeld in Roden. As woensdag speelt men voor de Jan Mulder beker in de eerste ronde tegen elkaar en zaterdag worden opnieuw de degens gekruist.

SIOS 2 wist haar wedstrijd wel te winnen van Rodenburg. Met een 16-9 overwinning bezetten zij in de reserver 3e klas een 2de plaats achter koploper Wez Handich 2. Aanstaande zondag speelt men in Leeuwarden tegen het gelijknamige Leeuwarden 2.