Wolvegaaster slepen met 18-22 twee punten uit het vuur

 

Nadat de korfballeague al 2 speelrondes heeft gehad, begon SIOS aan haar eerste wedstrijd in de zaalcompetitie. SIOS speelt net als op het veld in de 2de klas, maar zit daarbij ingedeeld bij een aantal onbekende tegenstanders.

Het eerste speelweekend speelde men tegen HKC uit Hengelo, dit team was voor de Stellingwervers totaal onbekend. In de eerste fase was de thuisploeg de bovenliggende partij, coach Verra had dan ook een time-out en een wissel in de eerste helft nodig om het tij  te doen keren. Na een 12-9 ruststand kreeg SIOS grip op het spel van de tegenstander en wist de wedstrijd naar zich toe te trekken. SIOS kwam als winnaar uit de bus bij het laatste fluitsignaal, waarbij een 18-22 eindstand op het scorebord prijkte.

 

Na een gedegen voorbereiding met oefenwedstrijden tegen Udiros uit Nieuwehorne en Oranje Zwart uit Zwolle, was het afgelopen zondag tijd voor de openingswedstrijd van de zaalcompetitie voor kv. SIOS. Uitkomend in de 2de klas treft de ploeg uit Wolvega een aantal bekende en onbekende tegenstanders. Koru, Rodenburg en Kinea trof men al tijdens de veldcompetitie. De poule wordt aangevuld met OKO uit Opende (op het veld uitkomend in de 1ste klas), Duko uit Duiven, EKC NääS uit Enschede en de eerste opponent HKC uit Hengelo.

Op de late middag in Hengelo floot scheidsrechter Bos om 16:15 uur voor de aanvang van de wedstrijd. HKC begon voortvarend aan de wedstrijd en wist met goede verdedigende druk het spel van SIOS te ontregelen. De basis-acht van Rob Verra moest duidelijk wennen aan deze speelwijze en liep achter de feiten aan. Na 1-1 werd het al snel 4-1 voor de thuisploeg en dat verschil bleef lange tijd gedurende de eerste helft. 5-2, 7-3 en 8-4 zijn enkele standen welke op het scorebord de revue passeerden. HKC wist haar voorsprong nog verder uit te breiden, 12-5, en dwong trainer/coach Verra tot het nemen van de genoemde time-out en het plaatsen van een wissel. Jesse Tuttel kwam in het veld, een geoorloofde keuze aangezien Tuttel in de wedstrijd van SIOS 2 reeds 13 keer doel had getroffen.

SIOS wist hierna haar rug te rechten en knokte zichzelf terug in  de wedstrijd. Middels scores van Selina Holtrop, Mike Hegie en Jesse Tuttel kwam de pauzestand op 12-9.

 

Deze goede reeks wist men na de pauze vol te houden en na de 12-10 van Thomas Fabriek, wist Selina Holtrop middels twee treffers beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. SIOS kon niet gelijk doordrukken en moest helaas 2 tegentreffers incasseren. Men liet zich niet van de wijs brengen en ging door op de wijze die ingezet was. SIOS moest wederom in de achtervolging maar bleef continu in het spoor van de thuisploeg. Na 18-16 van Lauran van Veen was het Selina Holtrop die opnieuw voor een aansluitingstreffer zorgde, 18-17.  Natasja Mink zette beide ploegen weer op gelijke hoogte, waarna Selina Hegie SIOS weer op voorsprong schoot. Thomas Fabriek scoorde de 18-20 waarna Rob Verra een Time-out aanvroeg. Met nog 3 minuten op de klok was het zaak om de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen en verdedigend niet in de fout te gaan.

Selina Holtrop bevestigde haar zuiverheid door, ondanks de gemaakte afspraken, van ver de bal door de korf te mikken en daarmee definitief de wedstrijd naar SIOS toe te trekken. Ook wist ze de laatste en haar 8ste treffer van de wedstrijd te maken. Hierdoor steelt SIOS enigszins de punten van HKC.

 

Aankomede week gaat voor SIOS 1 de blik op de eerste thuiswedstrijd van het zaalseizoen. Speelde men tegen HKC laat op de middag, aanstaande zondag speelt het vlaggenschip al om 14:00 uur tegen het uit Enschede afkomstige EKC Nääs. Zij wisten ook haar eerste wedstrijd te winnen en wel van DUKO.

SIOS 2 speelde een fantastische wedstrijd tegen AVO 4 uit Assen. Marten Holtrop en zijn spelers wonnen met 21-29, scorende uitblinkers deze wedstrijd waren Jesse Tuttel en Patrick Moleman. Tuttel was goed voor 13 treffers waar Moleman elf keer zijn naam op het scoreformulier liet noteren.

 

SIOS 3 was het openingsweekend vrij, maar het nieuw gevormde SIOS 4 mocht wel haar eerste wedstrijd spelen. In Groningen wist men met groot verschil te winnen van NIC 5. 17-40 was de einduitslag.

 

SIOS A1 wist ditmaal helaas niet mee te komen met de leeftijdgenoten van Ritola uit Zuidlaren. Na een goede eerste helft met een 9-6 pauzestand liep de ploeg uit Zuidlaren na de pauze uit.

Uiteindelijk verloor de ploeg van Jan Woudstra en Jesse Tuttel met 23-17.