Nu de zon zich weer wat vaker laat zien en de temperaturen weer op beginnen te lopen, verplaatst het korfbalseizoen zich langzaam maar zeker weer naar het veld. Voor SIOS stond afgelopen weekend het eerste duel op het programma. OKO/Bies uit Opende kwam op bezoek en hoewel SIOS lange tijd aan de goede kant van de score stond, nam OKO in de slotfase nog kortstondig de leiding. SIOS beperkte de schade enigszins en deelde de punten: 18-18.

SIOS moest in de eerste minuten van de eerste wedstrijd op het vernieuwde kunstgrasveld even wennen. De eerste goal werd dan ook gemaakt door de gasten, maar daarna kwam SIOS los. OKO kwam daarentegen niet makkelijk tot kansen en goals waardoor er na een kwart wedstrijd al een flink gat was ontstaan: 7-2. OKO toonde zich echter een taaie ploeg en kwam met meerdere goals op rij terug tot 8-6. Het harde werken werd echter net zo snel weer teniet gedaan waardoor beide ploegen met een 11-6 ruststand naar de kleedkamer gingen.

Na de pauze was het duidelijk dat OKO zich wilde vasthouden aan die korte periode waarin de doelpunten elkaar snel opvolgden en men het defensief aardig op de rit had. Dat leidde tot een mooie comeback. Binnen tien minuten was het gat gekrompen naar een gat van één doelpunt. SIOS kon voorkomen dat er een gelijke stand op het scorebord kwam te staan. Maar ook dat hield niet de hele wedstrijd stand. Na de 15-13 van OKO kon het aanvalsvak van SIOS het niet voor elkaar krijgen om het vooraf bedachte aanvalsplan succesvol uit te voeren. Dat kostte de ploeg twee treffers waarmee beide ploegen weer op gelijke hoogte kwamen op 15-15.

Slechts dertien seconden had invaller Thomas Fabriek nodig om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten. Maar daar stokte het voorlopig wel. OKO maakte weer gelijk en het volgende aanvalsvak zorgde er met twee snelle goals voor dat OKO plotseling op voorsprong stond. Thomas Fabriek en Tim Janssen brachten de ploeg van coach Jan Tuttel nog weer op gelijke hoogte, maar het andere aanvalsvak kon het niet bolwerken om ook nog de winnende te produceren.

Door het puntverlies kon koploper Club Brothers een punt uitlopen. Zij staan nu op 14 punten uit acht gespeelde wedstrijden. Atalante en SIOS delen de tweede plaats met allebei 12 punten uit acht duels. SIOS 2 wist wel te winnen van OKO/Bies met 18-16. Zij blijven door die zege koploper. SIOS A1 boekte op zaterdag een ruime zege tegen ZKC’19 A1. In Wolvega werd met 22-9 gewonnen, waarmee de ploeg belangrijke punten pakten in de strijd om handhaving.

Doelpunten SIOS: Selina Hegie (5x), Natasja Mink (4x), Michiel Sliep (3x), Thomas Fabriek, Tim Janssen (beide 2x) Marloes Mulder, Rowan Hofstra (beide 1x).