Na de pittige uitwedstrijd van afgelopen week, waar SIOS met moeite wist te winnen van Olympia, stond er opnieuw een moeilijke tegenstander op het programma. Ditmaal reisden de Wolvegasters af naar Zuidwolde, waar de tweede ontmoeting met ZKC’19 van dit zaalseizoen te wachten stond. De thuiswedstrijd was jammerlijk verloren gegaan, toen ZKC’19 met 20-22 wist te winnen en de punten uit Wolvega mee nam. De kleine marge waarmee ZKC’19 had gewonnen bood perspectief voor SIOS en er lagen dan ook mogelijkheden om ZKC’19 op eigen terrein te verslaan.

ZKC’19 opende de score en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. SIOS had moeite met het fysieke spel van de tegenstander en kwam maar lastig in de wedstrijd. Snel balverlies leidde ertoe dat SIOS worstelde om een goede aanval op te zetten. SIOS wist via een mooie afstander van Michiel Sliep voor het eerst de korf te vinden en tot een stand van 3-1 te komen. Selina Hegie scoorde, waardoor SIOS weer aansluiting vond. ZKC’19 wist nog op een 4-2 voorsprong te komen, waarna SIOS door middel van doelpunten van Michiel Sliep en Marloes Mulder de stand weer gelijk wist te trekken. ZKC’19 wist te scoren, maar SIOS bleef in het spoor en wist keer op keer weer op gelijke hoogte te komen. Door een strafworp verdiend door Rowan Hofstra kwamen de blauw-witten bij een stand van 6-7 voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. ZKC’19 kwam terug, maar door doelpunten van Marloes Mulder, Tim Jansen en Selina Hegie wist SIOS naar een 8-10 voorsprong uit te lopen. De sfeer tussen beide ploegen werd grimmiger en het spel fysieker. ZKC’19 bleek hier het beste mee om te kunnen gaan en zette net voor de pauze een kleine eindsprint in, waardoor zij met een 12-10 voorsprong te kleedkamers ingingen.

In de pauze kreeg SIOS van coach Jan Tuttel te horen dat ze geduldig moesten spelen en minder balverlies moesten leiden. De Wolvegasters kwamen beter uit de pauze en wisten door doelpunten van Natasja Mink en Michiel Sliep de stand weer gelijk te trekken. ZKC’19 liep weer uit naar een stand van 14-12, waarna SIOS weer de achtervolging in moest zetten. Tot een stand van 17-16 bleef SIOS in het spoor van ZKC’19. Thomas Fabriek kwam in het veld voor Vincent Koopman en wist meteen een vrije bal mee te krijgen, waardoor SIOS weer op gelijke hoogte kwam. De spanning begon bij beide ploegen op te lopen en aan beide kanten werd slordig balverlies geleden. ZKC’19 wist weer de overhand te krijgen en liep uit naar 20-17. SIOS wilde niet opgeven en bleef in het spoor van ZKC’19. Door doelpunten van Selina Hegie en Michiel Sliep werd het gat nooit groter dan twee doelpunten. Om de ploeg een nieuwe impuls te geven kwamen Fokje Koopmans en Stefan ten Hoeve in het veld voor Saskia van Zeijst en Rowan Hofstra. In de eindfase bleek SIOS geduldiger en beter bestand tegen de druk. Heel langzaam kropen de Wolvegasters weer dichterbij. Door doelpunten van Tim Jansen, Selina Hegie en Thomas Fabriek, wist SIOS in de laatste fase van de wedstrijd toch weer op gelijke hoogte te komen. De laatste minuten was de spanning te snijden en het spel van beide ploegen rommelig, met veel balverlies. Scheidsrechter Flinkert vloot af en SIOS kon een zwaarbevochten punt mee naar huis nemen.

SIOS 2 speelde uit in Assen tegen AVO 4. Na een kleine vertraging, omdat de halbeheerder niet op was komen dagen, wist SIOS 2 met 15-8 te winnen.

Voor SIOS scoorden: Selina Hegie (8), Michiel Sliep (5), Natasja Mink (3), Marloes Mulder en Tim Jansen (2), Vincent Koopman, Rowan Hofstra en Thomas Fabriek (1).