Enerverend duel levert overwinning op voor Rodenburg

De Rodenburghal in Leek was het decor voor een topwedstrijd in de tweede klas. SIOS bezette de eerste plaats, waar Rodenburg op het vinkentouw zat.
De beginfase van deze wedstrijd was duidelijk voor de Stellingwervers. SIOS ging voortvarend van start waar de thuisploeg pas na 7 minuten haar eerste treffer liet noteren. Ondanks dat SIOS op dat moment met 4 punten voor stond en het spel dicteerde wist Rodenburg SIOS tot 1 punt te naderen bij het fluitsignaal. Na de pauze ontwikkelde zich een mooi schouwspel tussen beide ploegen.
Een wedstrijd waar de neutrale toeschouwer van genoten heeft, de doelpunten vielen om en om waarbij bij het laatste fluitsignaal Rodenburg de gelukkigste was. De thuisploeg zegevierde met een 20-19 overwinning.

Onder leiding van scheidsrechter De Vries uit De Hoeve begon SIOS furieus aan de wedstrijd. Middels scores van Henri Nijsingh en Karin Verra kwam het vlot op een 2-0 voorsprong. SIOS had het beste van het spel in de eerste fase van de 1ste helft en dicteerde de wedstrijd. Na de eerste treffer van Rodenburg liep men middels 1-5, 2-6 uit naar een 3-8 voorsprong. Middels een time-out van de thuisploeg wist men terug in de wedstrijd te komen. SIOS was geen schim meer van de eerste 15 minuten. Men liet Rodenburg in haar spel komen en speelde zichzelf uit de wedstrijd. Al strijdend kwam Rodenburg terug tot een pauzestand van 8-9.

Voor het team van trainer/coach Rob Verra de taak om het spel van het eerste deel weer op te pakken en daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Aanvoerder Mike Hegie maakt dan ook de eerste treffer van de 2de helft. Waarmee hij SIOS weer op 2 punten voorsprong bracht. Middels tactische wissels lukte het de coach van Rodenburg om men weer terug in de wedstrijd te brengen. Het lukte zelfs dermate dat men van 8-10 achterstand naar een 12-10 voorsprong wist te komen.
Hierna ontpopte zich een ware strijd om de felbegeerde punten. Scores vielen om en om en men bleef bij elkaar in het spoor. Beide coaches probeerde middels allerlei trucjes de wedstrijd naar hun hand te zetten. Met nog een tweetal minuten op de klok stond er een 18-18 stand op het scorebord. Rodenburg wist vlot een score te noteren waarna het leek dat Mike Hegie de laatste score van de wedstrijd liet noteren. Echter een goed uitgevoerde aanval en knappe score van Rodenburg bracht de stand op 20-19. SIOS kreeg nog twee kansen op de gelijkmaker maar wist deze niet af te maken. Een mooie wedstrijd welke twee strijdende ploegen toonde verdiende mogelijk geen winnaar maar in de sport kent men geen eerlijkheid. Rodenburg was hierdoor de gelukkige winnaar en naderde hiermee SIOS op de ranglijst tot 1 punt. Het vlaggenschip uit Wolvega moet een pas op de plaats maken en staat momenteel 2de met 1 punt achter EKC uit Enschede.

SIOS 2 wist overtuigend te winnen van Rodenburg 2. Het team van Marten Holtrop weet door deze 14-24 overwinning weer naar boven te kijken in haar poule en tevens de onderste plaatsen achter zich te laten.

Het derde team van SIOS speelde tegen Wees Kwiek 1 haar 6de wedstrijd van het zaalseizoen. De eerste vijf waren een prooi voor het team van Paul Wapstra. Ook deze wedstrijd werd gewonnen waardoor de koppositie nog enigszins verstevigd wordt.

SIOS 4 lijkt dit zaalseizoen onverslaanbaar. Ditmaal werd Wez Handich 7 aan de zegekar gebonden. In Houtigehage werd met 11-34 gewonnen.

De jonge honden van Jan Woudstra en Jesse Tuttel namen het op tegen Heerenveen A1. Heerenveen trof dit weekend de verkeerde tegenstander. Normaliter weet je in de junioren met 24 doelpunten je wedstrijd wel te winnen maar de junioren van SIOS wisten ditmaal maar liefst 32 keer te scoren.
SIOS A1 staat op de 2de plaats achter koploper Ritola. Volgende week zaterdag staat deze kraker op het programma.