SIOS begon aan het begin van de 2e helft van het veldseizoen stijf onderaan met maar 1 punt. Het leek onmogelijk om degradatie te voorkomen. Velen geloofden er niet meer in. Maar als er 1 woord niet in het woordenboek van SIOS voorkomt is het opgeven. Vol gemotiveerd was het vlaggenschip begonnen met een zeer zware klus, 7 Wedstrijden later stond SIOS op de 7e plek gelijk in punten met Club-Brothers uit Groningen en 1 punt achter op Olympia uit Twijzel, dit was al een hele prestatie.

Het moest Zondag gaan gebeuren in de wedstrijd tegen Olympia, SIOS keek omhoog en zou vol de strijd aan gaan om de 5e plek te bemachtigen.

Om 14:30 floot scheidsrechter Meindertsma in voor de wedstijd die alles beslissend zou worden. Al snel kwam SIOS achter door middel van een strafworp, lang werd en niet gescoord door de Wolvegaasters. Vetrekkende Coach Johan Glorie bracht al het gehele seizoen pit in de ploeg en deed dit wederom weer. SIOS kwam terug en ging er zelf overheen 1-4. Vanaf dit moment werd de wedstrijd grillig vele overtredingen werden gemaakt aan beide kanten. Olympia kwam terug tot gelijke hoogte en zelfs op voorsprong 8-7. Hiermee gingen beide ploegen de rust in.

SIOS kreeg te horen dat het zijn eigen spel moest gaan spelen en niet mee te gaan met het tempo en spel van Olympia. Mike Hegie werd in de ploeg gebracht voor extra lengte.

Al snel kwamen de blauwhemden terug tot een gelijke hoogte. Het publiek dat met zeer grote getalen afgereisd was naar Twijzel ging eens goed achter het team staan. Sios bleef scoren maar door overtredingen in de verdediging scoorden Olympia de één naar de andere strafworp.

De slotfase zat vol met spanning Olympia die niet wist wat Club-Brothers deed tegen Rodenburg, ging voor de volle winst & SIOS die moest winnen om niet te degraderen. Bij een stand van 15-15 kwam Stefan ten Hoeve in de ploeg. Met 2 rake schoten werd de voorsprong weer teruggebracht naar 2 15-17. Met nog 5 minuten te gaan werd er over en weer veel kansen gecreëerd maar niet gescoord. Dit zorgde voor veel spanning in de wedstrijd. Om de spanning weg te halen werd Thomas Fabriek ingebracht die de laatste wedstrijden vaker voor verlossende doelpunten zorgde. Naar 3 keer aanleggen wist Thomas de korf te vinden en tekende voor een eindstand van 15-18.

Tijd voor een feest! SIOS heeft met elkaar geknokt voor dit succes. Iets waar we met zijn alle trots op mogen wezen. De gehele selectie is dankbaar naar het publiek toe die ons met deze zware taak de goede richting in bleven duwen door positieve support.