Op zaterdag 12 februari om 20.00 kwam de ploeg uit Harich op bezoek bij Sios/Jumbo Wolvega. Harich was een nog onbekende voor Sios/Jumbo Wolvega. Na de winst op de Hoeve vorige week was het zaak voor SIOS om dit gevoel mee te nemen en opnieuw punten te pakken. Voor de thuisploeg was het fijn dat er na een heel lange tijd weer publiek aanwezig mocht zijn.

Na vijf minuten was het SIOS die met het eerste doelpunt van de wedstrijd kwam. Al snel volgde Harich met hun eerste treffer. Diverse spelers van Sios/Jumbo Wolvega wisten de korf te vinden en zorgden voor een 6-2 voorsprong in het voordeel van de Wolvegasters. Door twee snelle doelpunten van Harich wist de ploeg steeds op 2 punten te blijven. In de eerste helft bleef het verschil twee. De ploegen gingen de pauze in met een stand van 9-7.

Harich kwam goed de rust uit en de ploeg trok de stand snel gelijk. Harich ging door met scoren waardoor SIOS voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan keek. SIOS liet Harich in hun spel komen wat ervoor zorgde dat de ploeg uit Wolvega genoodzaakt was om met een stand van 10-13 een time-out te nemen. SIOS wist zich terug te knokken. Door doelpunten van onder andere Roy Kraan en Jeroen Lodewijk kwam SIOS terug op een gelijke stand en bleef het de laatste minuten van de wedstrijd gelijk opgaan.

Met nog 1 minuut op de klok en een gelijke stand kreeg Simone Hofstra, die haar laatste wedstrijd speelde, een strafworp mee. Zij benutte de strafworp wat zorgde voor een nipte 17-16 overwinning voor Sios/Jumbo Wolvega.

Sios/Jumbo Wolvega 2 mocht het afgelopen week opnemen tegen Harich 2. Een spannend duel wat eindigde in een gelijkspel van 17-17.