SIOS hekkensluiter na nieuw verlies tegen DIO

De druiven waren afgelopen seizoen zuur toen SIOS zowel in de zaal als op het veld degradeerde naar de tweede klasse. Maar ook daarin heeft de ploeg van Jan Tuttel het vooralsnog lastig dit zaalseizoen. Tegen hekkensluiter DIO uit Oosterwolde werd een vierde opeenvolgende nederlaag geleden en daardoor is de ploeg uit de Wolvega de nieuwe rode lantaarndrager.

Zonder de langdurige geblesseerde Jesse Tuttel en Mike Hegie begon SIOS aan deze wedstrijd. Zij werden vervangen door Tim Jansen en Rowan Hofstra. In een wedstrijd waarin beide ploegen sterke periodes wisselden met zwakkere periodes, kwam DIO het sterkst uit de startblokken. Binnen no time stonden de gasten op een 0-3 voorsprong. Voor de pauze bleven beide ploegen tot 9-9 echter aan elkaar gewaagd. Op dat moment kon SIOS het initiatief nemen. Via goals Tim Jansen, Michiel Sliep en Ron Bakker kon een voorsprong van drie punten gepakt worden. Dat was, mede door een gemiste strafworp aan SIOS-zijde, ook de ruststand: 12-9.

Na de pauze kwam SIOS beter uit de startblokken en al snel werd een mooie marge van vier doelpunten gepakt op 14-10. De ploeg kon die marge echter niet vasthouden, mede doordat de kansen die verkregen werden veelal niet werden benut. Op 18-18 wist DIO zich weer op gelijke hoogte met SIOS te posteren en vanaf daar volgde een spannende slotfase.

In de slotfase brak de ineffectiviteit van de ploeg SIOS op. In het laatste kwartier werden slechts drie goals gemaakt. Voor de gasten uit Oosterwolde vielen alle ballen wel. Saskia van Zeijst en Michiel Sliep zetten de ploeg nog op voorsprong, maar vanaf 20-19 hield de score van SIOS-zijde op, terwijl DIO nog even door scoorde. Op 20-23 blies scheidsrechter Benedictus voor het laatst.

SIOS 2 was het afgelopen weekend vrij. SIOS A1 verloor in Drachten van Drachten/vd Wiel A2 met 18-17.

Namens SIOS scoorden: Michiel Sliep 7x, Ron Bakker 3x, Saskia van Zeijst 2x, Tim Jansen 2x, Marloes Mulder 2x, Natasja Mink 1x, Fokje Koopmans 1x, Rowan Hofstra 1x, Selina Hegie 1x.