HHV schiet met scherp

 

De eerste returnronde stond afgelopen weekend op het programma in de 2de klas. Dit was gelijk een testcase voor de Van Der Weide-Equipe. De vorige ontmoeting tussen HHV en SIOS / Jumbo Wolvega ontpopte zich tot een waar schouwspel, waarbij de toeschouwer de gelukkige winnaar was. Destijds won de ploeg uit Hollandscheveld met 26-24.

 

Voor deze eerste returnwedstrijd moest de Service Apotheek formatie uitwijken naar Nieuwehorne. In de vertrouwde sporthal De Steense vond het NK Touwtrekken plaats. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide vlaggenschepen stond het duel tussen de reserveteams op het programma. Deze is knap gewonnen door het team van Jan Woudstra. Door het verlies van vorige week tegen Rodenburg 2 bezet men met 1 punt achterstand nu de tweede plaats.

Om 20.00 uur floot scheidsrechter Veenstra voor het begin van de wedstrijd. De toon werd gelijk gezet door de ploeg uit Hollandscheveld. Daar trainer/coach Rob Verra vorige week enigszins teleurgesteld over het verdedigende werk van zijn ploeg moest hij nu toezien hoe de gasten uitermate scherp schoten. SIOS / Jumbo Wolvega verdedigde deze wedstrijd al beter, maar de zuiverheid bij de tegenstander was niet te stoppen. SIOS / Jumbo Wolvega wist in de eerste fase van de wedstrijd nog wel bij te blijven en het gat niet te groot te maken. Via de standen 3-4, 6-8 en 10-13 sloegen de gasten het eerste echte verschil in de wedstrijd door uit te lopen naar 10-16. SIOS / Jumbo Wolvega had veel meer doelpogingen nodig en redde het om 14 doelpunten te maken voor de pauze, HHV zette hier een knappe 22 tegenover. Na de rust duurde het even voordat SIOS / Jumbo Wolvega de draad weer oppakte, HHV bleef echter niet stil zitten en scoorde er op los. Het was uiteindelijk bij 14-27 pas weer het moment dat SIOS / Jumbo Wolvega scoorde. Uiteindelijk mondde de wedstrijd uit in een waar doelpuntenfestijn. Beide ploegen scoorden door de tweede helft. HHV wist niet de magische grens van 40 doelpunten te slechten. De thuisploeg haalde uiteindelijk 23 doelpunten. De prima leidende Veenstra floot af op een stand van 23-36. “We hebben vandaag aangetoond het lastig te hebben tegen een topploeg. Dit is helemaal niet erg zolang we er maar van leren. Verdedigend hebben we het ondanks de 36 tegendoelpunten al beter gedaan dan vorige week. Ook dit moeten we doorzetten naar de resterende wedstrijden.” was de eerste reactie van trainer/coach Verra na de wedstrijd.

 

In de tweede klasse A staat EKC Nääs op de eerste plaats. Deze ploeg heeft tot nu toe alles nog gewonnen. Tweede staat HHV, gevolgd door Thrianta. Rodenburg en SIOS / Jumbo Wolvega staan gedeeld 4de. Volgend weekend treden de stellingwervers aan tegen WSS uit Oude Pekela. Winst op de Groningers betekend een enorme stap in handhaving.