Zaterdag 2 oktober stond de derde thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Kinea uit de Knipe. Kinea is geen onbekende voor SIOS, de ploegen zitten al jaren bij elkaar in de competitie. Om 17:00 uur begon de wedstrijd onder leiding van de heer T. Hettinga.

SIOS weet goed van start te gaan en scoort al snel de 1-0 via Anton Prakken, ook de 2-0 valt al snel binnen. Kinea moest nog even op gang komen maar weet ook snel van de 0 af te komen. Tot de 3-2 gaat het gelijk op hierna zet SIOS een versnelling bij, de ploeg weet heel knap, 6 doelpunten op rij te scoren. Met een 9-2 voorsprong in de eerste helft en nog 5 minuten op de klok stond SIOS er goed voor. Verdedigend zorgde de ploeg voor weinig kansen aan de zijde van de gasten, en zelf creëerde het genoeg kansen om met een 10-3 stand de kleedkamers op te zoeken. Deze goede eerste helft zorgde voor een comfortabele voorsprong.

Na de rust scoort Kinea al snel de 10-4, waarna het de scores gelijk op gaan. Wanneer SIOS scoort, scoort Kinea vrij wel direct er achteraan. Hierdoor blijft het verschil steeds 6 doelpunten in het voordeel van de thuisploeg. Bij een stand van 14-8 weet SIOS wederom een run te maken, deze keer 4 doelpunten op rij. Met nog 12 minuten te spelen en een stand van 19-9 was de wedstrijd gespeeld. SIOS kakt nog wel even in en laat Kinea vier maal op rij scoren, maar het verschil is altijd minimaal 5 doelpunten gebleven. Deze zaterdag wisten Lauran van Veen en Anton Prakken een uitstekende indruk te maken, beide wisten meermaals de korf te vinden. De wedstrijd eindigt in een ruime 22-15 overwinning. Door het verschil in de eerste helft te maken, zijn de punten in de tweede helft nooit meer in gevaar geweest.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd; Vandaag hebben we ons herpakt, met geduldig aanvalsspel en lange aanvallen wisten we weer veelvuldig te scoren. Verdedigend gaven we de eerste helft weinig weg. Door de grote voorsprong waren we de tweede helft verdedigend iets minder scherp waardoor Kinea het gevoel kreeg meer mee te kunnen komen. Ondanks dat waren wij de hele wedstrijd de bovenliggende partij.”

SIOS 2 mocht de om 15:35 uur van start gaan tegen Avo 4. In het begin van de wedstrijd weet Avo al snel een voorsprong te nemen. SIOS weet knap terug te komen en gaat met een kleine voorsprong de rust in. Na de rust neemt de ploeg het heft in handen en speelt de wedstrijd vakkundig uit. De wedstrijd eindigt dan ook in een 17-7 overwinning.

Ook SIOS 3 wist punten te pakken na een mooie wedstrijd. De ploeg won met een stand van 12-7, en het vierde wist ook te winnen. Een zeer mooi weekend voor de A en B selectie van SIOS.

Komend weekend, zaterdag 9 oktober speelt de selectie uit in Roden. Het tweede start om 14:00 uur, het eerste zal om 15:30 uur van start gaan. Wij hopen u allen te zien in Roden om onze selectie aan te moedigen. Tevens speelt de A2 komende woensdagavond haar kampioenswedstrijd thuis tegen LDODK A3, u bent daar ook van harte welkom om 19:00 uur.