Voor de selectie van SIOS / Jumbo Wolvega stond er zondag 3 november nog een inhaalwedstrijd op het programma. In Leek stond de selectie van Rodenburg als tegenstander op papier. Rodenburg dat dit seizoen getraind wordt door Johan Glorie uit Wolvega.

Voor zowel de thuisploeg als de gasten was het een belangrijke wedstrijd. Bij winst van Rodenburg zette ze een grote stap naar handhaving, voor SIOS / Jumbo Wolvega stond de wedstrijd in het teken van aanhaken bij de nummer 6 van de competitie.

Net als de wedstrijd tegen kampioenskandidaat ZKC’19 nam SIOS / Jumbo Wolvega ook deze wedstrijd het voortouw in de scores. Na de 0-1 van Selina Holtrop kwam de thuisploeg weer langszij. Lange tijd wist de ploeg van Rob Verra als eerste weer te scoren totdat Rodenburg met nog 10 minuten te spelen in de eerste helft voor het eerst een voorsprong pakte, 6-5. De goed spelende Marit Koopmans scoorde daarna snel weer de gelijkmaker. Voor het eerst in de wedstrijd nam Rodenburg een marge van drie doelpunten, vlak voor het rustsignaal scoorde Vincent Koopman nog de aansluiter. Hierdoor gingen beide ploegen rusten op de stand van 9-7.

Lauran van Veen was de eerste speler welke na de hervatting de korf wist te vinden. Hiermee bracht ze SIOS / Jumbo Wolvega weer in het spoor van Rodenburg. De stellingwervers speelden wederom een goede wedstrijd. Het enige waar het de ploeg momenteel moeite mee heeft is het scherper zijn in de afronding. Men creëert genoeg kansen maar het scoringspercentage is op dit moment te laag.

De ploeg uit Leek wist de tweede helft telkens het voortouw te nemen in de scores, hierdoor kon SIOS / Jumbo Wolvega niet meer op gelijke hoogte komen deze wedstrijd. Trainer/Coach Rob Verra voerde nog een aantal wissels door om het tij te doen keren echter dit mocht niet baten. Rodenburg ging er uiteindelijk met de winst van door toen er bij het eindsignaal van dhr. Danser een stand van 18-16 op het scorebord stond.

“De gifbeker moet blijkbaar tot de laatste druppel leeg dit seizoen. Ook tegen Rodenburg hadden vaak het betere van het spel, maar liet de afronding het op momenten afweten” aldus trainer/coach Rob Verra. Dat er een uitdaging ligt voor na de aankomende zaalcompetitie erkent hij dan ook. “We bezetten op dit moment de 7de plaats. We lopen 3 punten achter op de nummer 6. Dit is zeker niet onoverkomelijk, ik heb dan ook het volle vertrouwen in een goede afloop na de zaalcompetitie.”