Op zaterdag 21 mei vertrok SIOS/Jumbo Wolvega naar het nabijgelegen De Knipe voor de uitwedstrijd tegen Kinea. Een belangrijke wedstrijd voor de ploeg uit Wolvega, want er moesten punten behaald worden. Na een slechte start van de tweede helft van de veldcompetitie, waar SIOS/Jumbo Wolvega er nog niet in slaagde om punten te behalen, begonnen de ploegen in de onderste regionen van de ranglijst langzaam dichterbij te komen. Om eventuele kans op degradatie voor te zijn moest SIOS/Jumbo Wolvega deze wedstrijd omzetten in winst. Met Kinea troffen ze een tegenstander die op de één na laatste plaats van het kampioenschap stond. De perfecte gelegenheid voor SIOS/Jumbo Wolvega om weer eens een overwinning te boeken.

 

Kinea kwam aanvankelijk beter uit de startblokken en zette SIOS op een 0-1 achterstand. Rowan Hofstra bracht SIOS weer op gelijke hoogte, maar Kinea wist weer op voorsprong te komen. SIOS wist de opstartproblemen achter zich te laten en met doelpunten van Roy Kraan, Rowan Hofstra en Jeroen Hofstra  de ploeg uit Wolvega op een 2-4 voorsprong te brengen. Kinea vocht terug en kwam weer op gelijke hoogte. SIOS liet zich echter niet van de wijs brengen en begon zowel aanvallend als verdedigend orde op zaken te stellen. De schutters bij Kinea werden uitgeschakeld, waar aanvallend bij SIOS de juiste mensen werden gezocht. Dit resulteerde in doelpunten van Lauran van Veen, Rowan Hofstra, Jeroen Lodewijk en Roy Kraan. Voor het eerste deze wedstrijd wist SIOS met een voorsprong van 4-8 een kleine marge naar Kinea op te bouwen. Kinea kwam terug naar 6-8, maar SIOS gaf weer gas bij. Jeroen Lodewijk, Rowan Hofstra, Lauran van Veen en Brenda Nijsingh bouwden de voorsprong van SIOS weer uit, waardoor SIOS met een 9-14 voorsprong de kleedkamers opzocht.

 

In de pauze gaf trainer/coach Matthijs Roelfsema aan dat er verdedigend op dezelfde voet door moest worden gegaan. De twee gevaarlijkste heren van Kinea uitschakelen en voorkomen dat zij het verschil konden maken. Aanvallend moest SIOS door blijven gaan met waar ze mee bezig waren. Geduldig aanvallen en de goede kansen kiezen.

 

SIOS kwam niet goed uit de kleedkamers en had moeite om de korf te vinden. Kinea bracht de stand terug naar 10-14. De ploeg uit Wolvega herpakte zich echter snel en door een doelpunt van Lauran van Veen liep SIOS weer iets uit. Kinea stribbelde nog wat tegen, maar door goed verdedigend werk van SIOS en doelpunten van Roy Kraan, Jeroen Lodewijk, Lauran van Veen, Rowan Hofstra en Natasja Mink liep SIOS verder uit naar een comfortabele voorsprong van 11-21. Kinea had geen antwoord meer en wist nog eenmaal de korf te vinden.  Jeroen Hofstra bracht SIOS uiteindelijk naar een eindstand van 12-22.

 

SIOS 2 speelde in Assen tegen AVO 4. Het tweede is nog vol in de race voor het kampioenschap en AVO 4 is in de onderste regionen van de ranglijst terug te vinden. SIOS 2 deed dan ook waar ze voor waren gekomen en won de wedstrijd met 14-19. Door verlies van koploper Noordenveld heeft SIOS 2 nu de leiding in het kampioenschap overgenomen. Volgende week zaterdag treft het tweede Noordenveld thuis. Dit belooft een spannende wedstrijd voor het kampioenschap te worden.

 

SIOS 3 speelde ook uit. Zij speelden tegen Oranje/Zwart 3 in Zwolle. Het derde wist de moeizame wedstrijd niet in winst om te zetten en verloor met 12-4.