Club Brothers uit Groningen pakken punt af van Wolvegaasters

 

Op een prachtige nazomermiddag speelden de ploegen uit Wolvega en Groningen tegen elkaar. Club Brothers staat dit seizoen onder leiding van Ylse Herder, zij heeft daarnaast ook een verleden bij SIOS / JUMBO Wolvega. Voorafgaand aan de wedstrijd van de eerste teams speelden beide tweede teams tegen elkaar. De ploeg van Marten Holtrop was een duidelijke klasse beter en liet dit al voor de pauze zien. Ook na de thee bleef het verschil groot en wist men uiteindelijk met 14-22 te winnen.

 

Om precies half drie floot scheidsrechter Van Dijk voor het eerst om beide teams in gang te brengen. Het duurde niet lang voordat Selina Holtrop het eerste doelpunt van de wedstrijd liet noteren. Hierna wist Club Brothers (in de volksmond ook wel CB genoemd) terug te komen en zelfs een voorsprong te pakken, van 1-1 ging men naar 4-1.  Zo snel als de voorsprong er was voor de thuisploeg zo snel was hij ook weer verdwenen. Patrick Molenman, Lauran van Veen en Jesse Tuttel brachten beide ploegen weer op gelijke hoogte. Hierna ontliepen beide ploegen elkaar niet veel in de eerste helft. Uiteindelijk ging men rusten met een 9-8 pauzestand.

 

Ook na het rustmoment vielen de scores lange tijd om en om. Tot de stand van 12-12, op deze stand liet de ploeg uit Wolvega haar kwaliteiten goed zien en liep gestaag uit naar een 12-15 voorsprong. Lange tijd leek dit een gat te zijn welke de thuisploeg niet meer te boven zou komen. Echter een uitstarter en een schot van afstand bracht de ploeg weer in de race. Roy Kraan (meermaals aanvallend in het veld gebracht door coach Rob Verra) wist het verschil weer op twee te brengen. Ook Jesse Tuttel deed een duit in het zakje door een strafworp vakkundig af te ronde. Hiermee leek de overwinning mee te gaan naar Wolvega, maar niets bleek minder waar. Met een ware laatste krachtsinspanning wist Club Brothers alsnog langszij te komen alvorens de leidsman voor het laatst floot deze zondag.

Trainer/Coach Rob Verra bleek na de wedstrijd uiterst realistisch:” uiteindelijk mogen we blij zijn dat we hier een punt mee weg nemen. Onze doelstelling voor vandaag was op zeker om te winnen en die mogelijkheid was er ook, maar als je tegenstander vlak voor tijd nog een dergelijke flow komt mag je blij zijn dat ze je niet voorbij gaan”.

Om de vinger op de zere plek te leggen was het volgens hem nog te vroeg: “Zo vlak na een wedstrijd spreek je dan meestal vanuit je emotie en niet direct op feiten gebaseerd. We gaan de wedstrijd zeker bespreken met elkaar en aanknopingspunten oppakken voor de volgende wedstrijd”.

 

De volgende wedstrijd is zondag 29 september tegen het door Johan Glorie gecoachte Rodenburg. Ook de tweede teams spelen deze dag tegen elkaar. “Er zijn mensen die daar nog al een dingetje van kunnen maken. Echter of Johan Glorie als coach op papier staat of iemand anders beide keren wil ik er alles aan doen om die wedstrijd te winnen” was de korte reactie op het onderlinge treffen tussen beide SIOS-ers.