Zaterdag 18 september stond er weer een wedstrijd op het programma voor SIOS/Jumbo Wolvega. Deze dag mocht de selectie afreizen naar Nieuwehorne. Er stond hier een wedstrijd tegen Udiros op het programma. Om 16:30 uur ging de wedstrijd van start op deze mooie nazomerse dag.

SIOS ging goed van start, de ploeg weet al snel in de wedstrijd een 0-1 voorsprong te nemen. De ploeg geeft Udiros geen ruimte om goed in de wedstrijd te komen. SIOS geeft veel verdedigende druk en zorgt voor veel één-schots-aanvallen bij de thuisploeg. De Wolvegasters weten een reeks van 5 doelpunten op rij neer te zetten, wat de stand op 1-6 brengt. Udiros weet dat het nu moet gaan scoren om nog kans te maken, er komt dus al vroeg in de wedstrijd een wissel. Deze wissel zorgt voor een kleine verbetering is het spel bij Udiros, desondanks is SIOS nog steeds de bovenliggende partij. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op met een voor SIOS comfortabele 3-7 ruststand. In de rust hamert Trainer/Coach Matthijs Roelfsema er op dat de wedstrijd nog niet binnen is, maar dat de ploeg goed op weg is.

De tweede helft begint heel matig, SIOS weet geen goede kansen meer te creëren. Ook bij Udiros loopt het stroef, hierdoor wordt er aan beide kanten zo’n 15 minuten niet gescoord. Door deze doelpuntloze fase beginnen beide ploegen druk te voelen. Er wordt aan de beide kanten meermaals gewisseld. Udiros weet als eerste twee doelpunt te scoren, wat de stand op 5-7 brengt. SIOS doet nog wat terug en brengt de stand naar 6-8 maar het initiatief ligt op dat moment bij Udiros. Het verzet is gebroken en de ploeg krijgt 4 doelpunten op rij tegen. Udiros speelt de wedstrijd goed uit en weet met een magere eindstand van 11-9 te winnen. Een zeer ondermaatse prestatie van SIOS, als er maar twee doelpunten in één helft worden gemaakt gaat de ploeg de wedstrijd simpelweg niet winnen.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema zegt het volgende na de wedstrijd: “De eerste helft starten beide ploegen zoekend en vallen de doelpunten niet. Halverwege pakken we het scorend goed op en geven Udiros vaak maar 1 schot. De tweede helft zakt Udiros verdedigend erg in, het aanvalsvak heeft moeite hier goed mee om te gaan. Verkeerde schoten worden genomen en we hebben maar korte aanvallen. Verdedigend hebben we de boel wel goed op orde. Ondanks enkele wissels bleven de scores voor SIOS zeer beperkt. Kortom, scorend kwamen we de tweede helft tekort.”

SIOS 2 mocht voorafgaand aan de wedstrijd van het eerste aantreden tegen Udiros 2. SIOS 2 was gebrand op punten deze dag, vorige week heeft het team zuur een punt verloren. Hierdoor ging de ploeg vel fel van start, in de eerste helft liep het steeds gelijk op. In de tweede helft weet SIOS uit te lopen, Udiros probeert nog terug te komen maar SIOS 2 speelt het vakkundig uit. De wedstrijd eindigt in een 8-11 stand.

Komend weekend, zaterdag 25 september speelt de selectie thuis tegen Rodenburg. U bent allen van harte welkom op ons complex om beide ploegen aan te moedigen. Het tweede start om 15:35 uur, het eerste zal om 17:00 uur van start gaan. Tot dan!