Laatste thuiswedstrijd levert niet gewenste resultaat op

 

Normaliter spelen de korfballers nu de eerste oefenwedstrijden richting het tweede deel van het veldseizoen echter door een nieuwe indeling  van het seizoen stond er nog een zaal  wedstrijd op het programma. Zo speelden de selecties van SIOS / Jumbo Wolvega en Rodenburg tegen elkaar. Voor beide vlaggenschepen stond er niks meer op het programma, terwijl er voor SIOS / Jumbo Wolvega 2 nog mogelijk promotie naar de reserve 2de klas behaald kon worden.

Vandaar ook dat Rob Verra en Marten Holtrop ervoor gekozen hadden SIOS / Jumbo Wolvega 2 zo sterk als mogelijk te laten beginnen ook al ging dit ten koste van het eerste.

 

Het tweede team moest de wedstrijd winnend af sluiten en dan hopen op een misstap van concurrent TFS 2. De spelers en speelsters van trainer/coach Marten Holtrop speelde een uitstekende wedstrijd. Men liet de tegenstander geen moment in de wedstrijd komen en sloot de wedstrijd dan ook ruim winnend af met 25-18. Helaas voor de ploeg uit Wolvega had concurrent TFS ook gewonnen en daarmee sluit SIOS / Jumbo Wolvega 2 de competitie af als derde en loopt daardoor op onderling resultaat promotie mis.

 

Na deze wedstrijd tussen beider tweede teams was het taak voor de vlaggenschepen om er een mooi toetje van te maken. SIOS / Jumbo Wolvega 1 heeft zich dit zaalseizoen gemanifesteerd als makkelijk scorende ploeg. Voornamelijk in de beginfase van de competitie wist men de korf met regelmaat van de klok te vinden en tikte men meermaals het aantal van 25 doelpunten per wedstrijd aan. De laatste wedstrijden heeft men het een stuk lastiger. Tegen Kinea kon de ploeg van Rob Verra ternauwernood 14 doelpunten maken. Taak voor de jonge ploeg om het in de wedstrijd tegen Rodenburg recht te zetten.

 

Na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Abma ontstond een gelijk opgaande wedstrijd. Na twee treffers van de ploeg uit Leek. Brachten Jesse Tuttel en Vincent Koopman SIOS / Jumbo Wolvega weer naast Rodenburg. De thuisploeg wist al in de beginfase niet het spel te maken en had aanvallend meermaals pech in de afronding. Onzorgvuldig verdedigen gecombineerd met persoonlijke fouten maakte het dan ook dat de ploeg continu in de achtervolging moest en eigenlijk geen moment in het spel kwam. Middels 3-7, 5-10 en 8-13 liep Rodenburg heel gemakkelijk uit naar een ruime voorsprong.

SIOS / Jumbo Wolvega wist nog tot 14-16 terug te komen maar twee knappe afstandschoten van Rodenburg brak de weerstand van de thuisploeg. Waarna nagenoeg de gehele ploeg niet het niveau wist te halen wat nodig was om mee te doen in dergelijke ontmoetingen.

De gasten scoorden er rustig op los en wisten net niet de 30 doelpunten aan te tikken, met een verschil van 10 doelpunten ( 19-29 red.) floot de leidsman voor het laatst.

“Het is enorm zonde wat we de laatste twee wedstrijden in de zaal hebben laten zien. We draaien een enorm goed seizoen en gaan nu twee keer door de ondergrens heen. Dit geeft toch een rare nasmaak aan het zaalseizoen” aldus trainer/coach Rob Verra. Het tweede deel van het veldseizoen ziet hij desondanks met vertrouwen tegemoet. “We hebben een jonge ploeg en dan kunnen dit soort wedstrijden voor komen. We gaan nu alle zeilen weer bijzetten voor een mooi veldseizoen. Eindelijk weer lekker naar onze eigen accommodatie dat doet een speler ook weer goed”.