Rodenburg overklast stellingwervers met 32-20

De ploeg van scheidend trainer/coach Rob Verra trad zondag jl. aan tegen Rodenburg in Leek. Rodenburg had de laatste wedstrijden te maken met enkele blessures en bezet daarmee een plaats in de competitie die men niet waardig is. Het was zaak voor SIOS / Jumbo Wolvega om de punten mee terug naar Wolvega te nemen en zo afstand te doen van de degradatiestreep. Tevens zou de Van Der Weide-equipe bij winst de tweede plaats kunnen over nemen van HHV.

Voor beide ploegen stond er dan ook genoeg op het spel om keihard voor te knokken. Het was de thuisploeg die de wedstrijd dicteerde vanaf minuut één tot het laatste fluitsignaal. De Serviceapotheek West formatie kon geen vuist maken tegen het uiterst scherp schietende Rodenburg. Na 1-0 van de thuisploeg maakte Thomas Fabriek gelijk, hetzelfde trucje werd nog een keer herhaald daar het nu Patrick Moleman was die beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht.

Er was een enkele keer dat SIOS / Jumbo Wolvega op voorsprong wist te komen. Een knappe afstander van Marit Koopmans was hier het bewijs van, 5-6. Hierna was het een reeks van 5 treffers aan de kant van de thuisploeg die eigenlijk de wedstrijd al besliste. Tot aan de pauze bleef het gat 5 punten. De heer Danser floot op de stand 14-9 voor de ruststand.

Na de pauze moest er noodgedwongen een vervanging plaatsvinden aan de kant van SIOS / Jumbo Wolvega Natasja Mink raakte ongelukkig geblesseerd bij haar laatste actie voor rust. De door ziekte aan de kant beginnende Lauran van Veen verving haar. Rodenburg ging echter door met het benutten van de gegeven kansen. Langzaam maar zeker liep men uit naar een nog comfortabeler voorsprong. Een op het oog ernstige blessure aan de kant van Rodenburg zorgde ervoor dat wedstrijd nog enige momenten stil lag. Ook hierna kon SIOS zich niet herpakken en werd het overklast door Rodenburg. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken stond er een 32-20 eindstand op het scorebord. Geen prettig middag in Leek voor Verra en consorten. “Vanaf de eerste minuut kon je zien dat Rodenburg getergd was om te winnen. Ze zitten ook in de hoek waar de klappen vallen dus hadden ook alles om voor te spelen, echter wij hebben ons wel heel makkelijk naar de slachtbank laten leiden” aldus Verra.

Aankomend weekend speelt SIOS / Jumbo Wolvega in Nieuwehorne aangezien de eigen sporthal bezet is voor het NK Touwtrekken. Een bijzonder staaltje planning welke leidt tot het spelen van een thuiswedstrijd uit.