Kinea pakt broodnodige punten tegen stellingwervers

 

Een onvervalste derby stond er op het programma in de voorlaatste speelronde. SIOS / Jumbo Wolvega speelde in de Hoekstrahal in Heerenveen tegen Kinea.

Voor de thuisploeg stond er nog voldoende op het spel om voor te spelen, voor de gasten is het de laatste plichtplegingen voldoen en op naar de het tweede deel van de veldcompetitie.

 

Dit verschil in belangen kwam ook duidelijk tevoorschijn in de wedstrijd. Kinea was op alle fronten beter, feller en scherper dan SIOS / Jumbo Wolvega. De wolvegaasters bleven middels scores van Natasja Mink en Vincent Koopman in het spoor van een ontketend Kinea.

Tot zes tegen 5 was het een gelijkopgaande wedstrijd. SIOS / Jumbo Wolvega had wel meer kansen nodig om tot scoren te komen maar bleef wel in de wedstrijd.

Kinea had deze dag twee mannen in het veld lopen welke , zoals het zo mooi heet, “on fire” waren. Henri Nijsingh en Ron Bakker verdedigden prima maar de mannen van Kinea bleven de korf vinden. De thuisploeg nam na de 6-5 een voorsprong tot 10-5. Pas op de stand van 11-5 wist Selina Hegie weer voor SIOS / Jumbo Wolvega te scoren. Ron Bakker verkleinde het verschil weer naar vier punten, echter de Knypsters bleven scoren. Van 11-7 naar 13-8, de gasten hadden geluk dat diezelfde Ron Bakker en Jesse Tuttel voor de pauze nog de korf wisten te vinden waardoor de achterstand maar 4 punten was.

 

Scheidsrechter De Boer floot op een stand van 14-10 voor de hervatting van de wedstrijd. SIOS / Jumbo Wolvega zakte in de eerste fase van de tweede helft in zijn totaliteit door de ondergrens. Pas na 6 treffers van Kinea wist de ploeg uit Wolvega weer te scoren. Natasja Mink was foutief afgestopt en Jesse Tuttel benutte koelbloedig de toegekende strafworp.

Het vertoonde spel stemde het meegereisde publiek al niet vrolijk ook moest men lijdzaam toe zien hoe Lauran van Veen een op het oog ernstige knieblessure op liep. SIOS / Jumbo Wolvega kon niet meer aanzetten, waardoor Kinea uit liep naar een verdiende eclatante overwinning. Een overwinning welke de ploeg uit De Knipe hard nodig had voor lijfsbehoud in de tweede klas.

 

SIOS / Jumbo Wolvega 2 wist haar wedstrijd wel winnend af te sluiten. Kinea 2 werd met eenvoudige cijfers verslagen. De ploeg van trainer/coach Marten Holtrop won met 10-20.

 

Ook het derde en vierde van de club uit Wolvega wist haar wedstrijd winnend af te sluiten. Er werd door het derde van Goorecht 2 gewonnen en SIOS / Jumbo Wolvega 4 won met duidelijke cijfers in Oude Pekela van WSS 5