Het vlaggenschip van SIOS  / Jumbo Wolvega speelde op zonovergoten sportpark molenwiek een goede wedstrijd tegen titelkandidaat Wez Handich. Vorige week wist de ploeg van trainer/coach Rob Verra het Zkc 19 al driekwart wedstrijd lastig te maken ook nu moest de favoriet hard werken om de punten mee te nemen.

Na het eerste fluitsignaal scheidsrechter Jongbloed beleefden beide ploegen een lastige start. Mede door het warme weer waren de doelpunten in de beginfase schaars.

Het vak van Natasja Mink, Amber Olivier, Jesse Tuttel en Rowan Hofstra wist het hun tegenstander erg lastig te maken. Elke aanval van de gasten leverden hen maar 1 doelpoging op.

Echter het aanvaksvak van de stellingwervers had evenveel moeite om de kansen tot doelpunten te laten promoveren.

Scheidsrechter Jongbloed had deze wedstrijd ook geen enkele moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden. Beide teams zochten het randje op maar gingen er nooit overheen.

Wez Handich wist wel een gaatje te slaan in de eerste helft,  maar liep nooit uit naar een grote comfortabele voorsprong. SIOS/ Jumbo Wolvega bleef daardoor in het spoor van de  lijstaanvoerder en speelde een goede wedstrijd.

Na de pauze startte beide ploegen ongewijzigd aan de wedstrijd.

De thuisploeg ging in de achtervolging maar wez handich bleef elke SIOS  treffer pareren met een tegentreffer.

Dit was het signaal voor de technische staf om in te grijpen. De van een blessure teruggekeerde Thomas Fabriek en Lauran van Veen maakten hun rentree op het veld. Ook Ron Bakker mocht invallen. Dit leverde enkele mooie snelle aanvallen en doelpunten op. Echter Wez Handich wist de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen.

Bij de stand van 15-19 floot de scheidsrechter voor het laatst en konden beide ploegen de verkoeling opzoeken.