SIOS Jumbo Wolvega/Leonidas heeft de eerste zege van het seizoen behaald. Op een drukbezocht Sportpark Molenwiek werd de Weststellingwerfse derby gewonnen van De Hoeve. In herfstige omstandigheden bleek SIOS/Leonidas deze keer de betere partij. De eerste derby werd een paar weken geleden gewonnen door De Hoeve.
In de eerste helft waren, mede door de harde wind, de doelpunten schaars. De Hoeve maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Brenda Nijsingh wist met een korte kans beide ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. Na de 1-2 van De Hoeve wist SIOS/Leonidas maar liefst vijf doelpunten op rij te maken. Hierbij was opvallend dat de doelpunten door vijf verschillende personen werden gemaakt. SIOS/Leonidas wist het De Hoeve verdedigend erg lastig te maken, mede daardoor gingen de ploegen rusten met een 6-2 tussenstand.

Na de rust wist De Hoeve met een strafworp nog wat terug te doen, maar het was de thuisploeg die het beste in de wedstrijd zat. Afstandsschoten van Anton Prakken, Marit Koopmans, Renate Koopmans en Kevin Hoen brachten SIOS/Leonidas naar een 10-3 voorsprong. In de slotfase kwam De Hoeve beter in de wedstrijd. Met drie doelpunten op rij, werd het uiteindelijk 10-6 voor SIOS/Leonidas.

Trainer/coach Edward Jonkman was na afloop een tevreden coach: ,,De laatste weken speelden we al steeds beter. Het is fijn dat we dat nu beloond zien worden met punten. Hierdoor gaan we met een goed gevoel de zaal in.” Voor SIOS/Leonidas staat nu de voorbereiding voor de zaal op het programma. De eerste competitiewedstrijd in de zaal wordt gespeeld op 11 november.