Zaterdag 9 oktober mocht SIOS/Jumbo Wolvega afreizen naar Roden. Hier stond een wedstrijd tegen Noordenveld op het programma. Noordenveld had tot dan toe 6 punten, SIOS had voorafgaand aan dit duel 4 punten. Het beloofde dus een spannende middag te worden. Om 15:30 uur ging de wedstrijd op deze mooie dag van start.

SIOS start heel slecht aan de wedstrijd, Noordenveld begint daarentegen heel goed en komt al snel op een 4-0 voorsprong. SIOS weet geen goede kansen te creëren en lijdt veel balverlies. Na de 4-0- achterstand is het voor SIOS tijd om orde op zaken te stellen, de ploeg scoort snel 3 doelpunten op rij waardoor het weer bij Noordenveld weet aan te haken. De thuisploeg brengt het verschil weer naar twee maar SIOS komt al snel op de gelijke hoogte, 5-5. Opnieuw krijgt SIOS 4 doelpunten op rij tegen, waardoor het wederom tegen een achterstand aankijkt. Met nog 7 minuten op de klok in de eerste helft en een 9-5 stand moet de ploeg wat terug doen om niet met een groot verschil de rust in te gaan. Aan de hand van Lauran van Veen en Natasja Mink gaat SIOS rusten met een 9-8 stand. SIOS bleek daadkrachtig door tweemaal terug te komen van een achterstand, wel loopt de ploeg de hele wedstrijd al achter Noordenveld aan.

Na de rust weten beide ploegen de korf niet te vinden, SIOS komt wel tot betere kansen maar rond deze niet af. Na deze doelpuntloze fase is SIOS de ploeg die het tij keert het weet weer op gelijke hoogte te komen, 9-9. Vanaf dan gaat de wedstrijd gelijk op, alleen weet SIOS nooit aan de goede kant van de score te komen. Wanneer SIOS scoort, scoort Noordenveld ook. SIOS mist een paar grote kansen, die aan Noordenveld zijde wel worden verzilverd. Van 9-9, loopt Noordenveld weer uit naar een 14-11 stand. SIOS wisselt nog met 10 minuten op de klok, deze wissel resulteert in een spannende eindfase. SIOS scoort namelijk twee keer op rij, wat de stand op 14-13 brengt. Met nog 4 minuten op de klok kan het nog alle kanten op, met nog 1 minuut te gaan maakt Noordenveld een einde aan deze spanning. De thuisploeg gooit met doelpunt nummer 15 de wedstrijd op slot. Helaas grijpt SIOS weer net naast de punten, mede doordat de ploeg de hele wedstrijd heeft achter gestaan en grote kansen niet wist te benutten eindigt de wedstrijd in 15-13.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd; De eerste 5 minuten starten we verdedigend zwak, door te weinig druk op afstandsschoten komen we snel 4-0 achter. Dit is eigenlijk het beeld van de hele wedstrijd, wij komen terug en Noordenveld pakt weer een voorsprong. Begin 2e helft begonnen we sterk maar we missen teveel kansen. 15 doelpunten tegen is prima, maar we hadden zelf scherper moeten zijn in de afronding.

SIOS/Jumbo Wolvega 2 mocht voorafgaand van start tegen Noordenveld 2. Een spannende wedstrijd om plek twee in de poule. SIOS begon matig aan de wedstrijd, Noordenveld weet al snel een voorsprong te pakken. SIOS 2 weet knap terug te komen voor rust, en gaan met een 8-7 stand rusten. Na de pauze blijft de wedstrijd gelijk oplopen, wat resulteerde in een zeer spannende eindfase. Met nog 1 minuut op de klok en een stand van 14-14 scoort Noordenveld, dit doelpunt wordt door de scheidsrechter beoordeelt als onrechtmatig. Hierdoor eindigt de wedstrijd in een gelijkspel, 14-14.

Komend weekend, zaterdag 16 oktober speelt het eerste uit in Ureterp. Om 15:30 uur staat de wedstrijd tegen Oerterp/VKC 1, tevens de nummer 1 op het programma. Het tweede zal dit weekend niet in actie komen.