Onderlinge confrontatie tussen koplopers levert winst op voor EKC Nääs

Voor de onderbreking van de voorjaarsvakantie stond in de tweede klasse de confrontatie tussen de nummers 1 en 2 op het programma. De Stellingwervers hadden 1 punt voorsprong op de ploeg  uit Enschede. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen leverde destijds een boeiend schouwspel op. Dit was deze wedstrijd niet anders. Gedurende wedstrijd ontliep men elkaar niet en het publiek leek zich dan ook op te kunnen maken voor een spannende slotfase. Echter EKC wist met een aantal knappe scores de wedstrijd in haar voordeel te beslissen. Met uiteindelijk een 26-23 overwinning neemt men de koppositie over van SIOS / Jumbo Wolvega.

Na de knappe overwinning op HKC, was het andermaal de taak voor trainer/coach Rob Verra om een team te formeren. Blessures, werk en schorsingen leverde de technische staf een lastige taak op om een team het veld in te krijgen. “De gehele zaalperiode hebben we nog niet 1 wedstrijd in dezelfde opstelling gespeeld. Werk en blessures zijn daarvan de grootste oorzaak. Gelukkig konden we dit weekend weer een beroep doen op Jesse Tuttel en Selina Holtrop. Al ben ik van mening dat we door de omstandigheden genoodzaakt worden om dergelijke spelers te snel te moeten brengen.” aldus Verra. Ook voor hem moest deze dag een vervanging gevonden worden vanwege een schorsing.

Jan Tuttel was bereid gevonden om deze dag de coaching op zich te nemen.

SIOS / Jumbo Wolvega begon voortvarend, middels afstanders van Amber Olivier en Ron Bakker kwam men op een 0-2 voorsprong. Na de 1-2 van EKC was het Jesse Tuttel die vanaf de strafworpstip SIOS / Jumbo Wolvega bracht. Hierna kwam de thuisploeg in haar spel. Daar waar normaliter de scores bij EKC te voorspellen zijn kwamen ze ditmaal van totaal andere spelers. De schutters van EKC lieten het afweten maar werden goed vervangen door diens vakgenoten. Hier kan ook gesteld worden dat de spelers uit de Stellingwerven zich goed aan het tactisch plan hielden en ditmaal niet het geluk aan haar zijde had. Na 3-3 liep de thuisploeg uit naar 8-4 voordat Ron Bakker middels een afstander wist te scoren. SIOS / Jumbo Wolvega vocht zich terug in de wedstrijd waarbij Vincent Koopman met nog 5 minuten in de eerste helft de stand 11-10 liet noteren. EKC antwoorde door weer drie keer op rij te scoren. De ploeg van interim Jan Tuttel liet zich nog niet uit het veld slaan en kwam middels treffers van Ron Bakker, Amber Olivier en Henri Nijsingh wederom tot op 1 punt van EKC. De thuisploeg wist echter nog twee keer te scoren voor het rustsignaal. Dit betekende voor de gasten uit Wolvega dat na de rust een achtervolging in gezet moest worden.

De goed spelende Ron Bakker gaf na de rust het startsignaal voor de achtervolging door gelijk de eerste aanval tot een doelpunt te promoveren. Hierna ontspon zich een kat en muis spel waarbij beide ploegen elkaar niet ontliepen. Gedurende de tweede helft vielen de scores om en om. De voorsprong welke EKC voor de pauze had opgebouwd bleef hierdoor lange tijd intact. Met nog 5 minuten te spelen wist de thuisploeg een definitief gat te slaan van 5 punten. SIOS / Jumbo Wolvega bleef doorstrijden en Karin Verra wist met nog een kleine 3 minuten beide ploegen weer dicht bij elkaar te brengen. Met een afstander en een korte kans wist ze het verschil tot 2 punten te brengen.

Hierna wist de tot dan toe door Nijsingh goed verdedigde schutter van EKC het slot in de wedstrijd te gooien door de 26-23 stand op het scorebord te schieten. Op deze stand floot de leidsman ook voor het eind van de wedstrijd.

Door deze overwinning neemt EKC de koppositie over van de Stellingwervers. SIOS / Jumbo Wolvega volgt op 1 punt waardoor alle mogelijkheden nog open zijn.

Het tweede team streed om dezelfde tijd tegen TFS 2. Ook hier ontliepen beide ploegen elkaar niet en moest het team van Marten Holtrop helaas de overwinning laten aan de thuisploeg.

SIOS 3 nam met een overwinning op 9-17 een voorschot op een naderend kampioenschap. Tot nu toe wist de ploeg van Paul Wapstra alle wedstrijden te winnen.