Fysieke strijd levert stellingwervers eerste punten na zaalseizoen op

SIOS / JUMBO WOLVEGA speelde de afgelopen speelronde op een voor haar afwijkende speeldag. De tegenstander van deze ronde, Noordenveld, speelt haar wedstrijden traditie getrouw op zaterdag. Dit levert toch elke keer weer problemen op voor de ploeg uit de stellingwerven. Ook ditmaal moesten Rob Verra en Marten Holtrop weer wijzigingen doorvoeren in de basisacht.

Celina Elsinga, Selina Hegie en Patrick Moleman vervingen de afwezige Natasja Mink, Vincent Koopman en Amber Olivier.

Als thuisploeg mocht SIOS / JUMBO WOLVEGA als eerst de bal uitnemen na het fluitsignaal, er werden meerdere goede aanvallen gespeeld maar het lukte de thuisploeg maar niet om de eerste treffer van de zaterdagmiddag te laten noteren. Het was Noordenveld die een vanuit de ruimte aangegeven inloper scoorde. Rowan Hofstra liet na 4 minuten spelen de eerste SIOS / JUMBO WOLVEGA treffer noteren, middels een inloper scoorde hij de 1-1. De thuisploeg had de eerste fase moeite met het pressverdedigen van de gasten. Er werden meerdere verkeerde passes gedaan waardoor Noordenveld het meeste grip had op de wedstrijd.

Henri Nijsingh mocht na een knappe doorbraak van Patrick Moleman aanleggen vanaf de stip en benutte dit buitenkansje. Na de 2-2 brak er een hele sterke periode aan van de stellingwervers. Lauran van Veen gaf hiervoor middels een afstander het startschot, waarrna SIOS / JUMBO WOLVEGA vijf keer op rij wist te scoren. Op de stand van 7-2 maakte de coach van Noordenveld gebruik van een Time-Out. Deze pakte voor de gasten goed uit want nu was er een sterke fase van de gasten, Na 7-3 en 8-4 kwamen ze helemaal terug in de wedstijd en wisten zelfs met een voorsprong de pauze in te gaan.

In de pauze van de wedstrijd, werd het Dhr. Nicolai in het zonnetje gezet door de voorzitter van Kv. SIOS / Jumbo Wolvega. Sinds het najaar is Jumbo Wolvega onlosmakelijk verbonden met de korfbalploeg uit de stellingwerver. Voor een minimale duur van 5 jaar heeft Jumbo Wolvega zich gebonden aan de korfbalclub als clubsponsor. Alle spelers en speelster van de jongste jeugd in de Kangoeroes tot aan het hoogste seniorenteam zijn in een nieuw trainingspak gestoken.

Voorzitter Sikkema benadrukte aan alle aanwezigen trots te zijn op het feit dat Jumbo Wolvega zich wil verbinden aan de club en ziet dit als een goede stimulans richting de toekomst van de vereniging.

Trainer/coach Rob Verra had de pauze benadrukt om zijn ploeg op scherp te zetten, hij verlangde meer pit en passie van zijn ploeg in de tweede helft. Deze belangrijke wedstrijd in de middenmoot van de 2de klas moest een prooi worden van zijn ploeg.

De eerste fase in de tweede helft was een gelijk opgaande fase, Noordenveld schuwde het fysieke spel niet. Dit leidde in de eerste helft al tot een wissel aan de kant van de thuisploeg. Emma Corts verving Celina Elsinga, maar ook in de 2de helft moest de spreekwoordelijke waterzak er aan te pas komen. Kort na rust wisselde SIOS / JUMBO WOLVEGA nogmaals. Henri Nijsingh werd vervangen voor Ron Bakker en niet veel later viel Nick Oost in voor Rowan Hofstra. Tot de stand van 15-15 bleven beide ploegen aan elkaar gewaagd. Hierna wist het vlaggenschip van de wolvegaasters de wedstrijd naar zich toe te trekken. Jesse Tuttel scoorde de 17-16 waarna Lauran van Veen het verschil weer op twee bracht. Ron Bakker moest helaas het veld geblesseerd en het veld verlaten. Rowan Hofstra mocht zijn plek invullen. Met nog een kleine 4 minuten te spelen leek het dat Selina Hegie en Patrick Moleman de wedstrijd in het slot te gooiden. Echter Noordenveld wist met twee succesvolle aanvallen de spanning toch weer terug te brengen in de slotfase.

Het was mogelijk dezelfde spanning die de gasten de das om deed want ten opzichte van de rest van de wedstrijd maakten ze nu veel meer passfouten.

Bij het laatste fluitsignaal was er dan ook plaats voor euforie voor aan de kant van de wolvegaasters.

Na 3 verloren wedstrijden op rij was dit een mooie morele opsteker voor de ploeg van Rob Verra. “We hebben in de eerste drie speelronde na de zaal de top 3 van deze competitie getroffen. Daar mag je van verliezen, niet op de wijze zoals we vorige week van Rodenburg hebben verloren maar het is geen schande. Het was zaak voor ons om nu weer punten te pakken, dat heeft de ploeg uiteindelijk knap gedaan”.

Door deze overwinning van 20-18 is ook het onderling resultaat in het voordeel van de stellingwervers. “We hebben daar, enigszins onnodig, met 19-18 verloren. Door deze overwinning hebben we nu beter onderling resultaat. We gaan ervanuit dat we dat niet nodig zijn maar het is wel prettig”.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen beide vlaggenschepen speelde SIOS / JUMBO WOLVEGA A1 een belangrijke wedstrijd tegen LDODK A2. Bij winst van de wolvegaasters was handhaving in de eerste klas een feit. In de eerste helft leek het de ploeg uit Gorredijk dat men met de winst aan de haal zou gaan. Echter voor het rustsignaal had de ploeg van Jan Woudstra en Jesse Tuttel het verschil weer teniet gedaan. Het vele publiek kon een spannende tweede helft tegemoet zien.

De junioren van SIOS / JUMBO WOLVEGA wisten uiteindelijk, na een spannende slotfase, aan het langste eind te trekken. Met een 18-16 overwinning weten zij zich ook voor volgend seizoen te verzekeren van de eerste klas.

Een uitstekende prestatie wat ook voor de toekomst van de korfbalclub goed signaal is, in de regio weststellingwerf speelt men dan het hoogst van alle leeftijdsgenoten.