Zaterdag 23 oktober mocht SIOS/Jumbo Wolvega haar laatste thuiswedstrijd op het eigen veld in 2021 spelen. Om 17:00 uur stond de wedstrijd tegen DWA/Argo 1 op het programma. DWA/Argo had voorafgaand aan dit duel 2 punten, SIOS/Jumbo Wolvega stond op 4 punten. Voor beide ploegen waren de punten dus zeer welkom.

SIOS start sterk aan de wedstrijd, dit weet de ploeg weet dit niet direct in score uit te drukken, maar wel verdedigend. De ploeg geeft een goeie druk en zorgt dat de gasten weinig tot geen goede kansen krijgen. Hierdoor krijgt het eerste aanvalsvak van SIOS genoeg tijd om twee doelpunten te scoren. Het andere vak weet dit voorbeeld te volgen en scoort ook snel twee op rij wat de stand op 4-0 brengt. Door deze goede start weten de gasten er niet goed in te komen, ze weten wel is waar na 10 minuten de 4-1 te scoren, maar SIOS antwoord al snel met wederom twee goals op rij, 6-1. De hele eerste helft zet dit spel beeld zich voort, de ploeg weet zelfs op een ruime voorsprong van 9-2 te komen. Voor rust scoort DWA/Argo nog 3 maal waardoor beide ploegen de kleedkamer opzoeken met een 11-6 ruststand. In de rust wordt benadrukt dat de ploeg geduldig moet blijven spelen en de juiste kansen moet blijven uitzoeken.

De eerste aanval van DWA/Argo is meteen een goede, de ploeg weet voor het eerst in lange tijd het verschil weer terug te brengen naar vier, 11-7. Toch laat SIOS zich niet van de wijs brengen en scoort hierna viermaal op rij aan de hand van Roy Kraan die twee goals weet te maken. DWA/Argo komt met het laatste offensief en scoort twee keer wat de stand op 15-9 brengt. Het spel van SIOS zakt wel is waar in door de grote voorsprong, maar helaas voor de uitploeg weet SIOS het hoofd koel te houden en de wedstrijd uit te spelen. De wedstrijd eindigt in een duidelijke 18-10 overwinning voor SIOS/Jumbo Wolvega. De ploeg heeft deze wedstrijd knap orde op zaken gesteld na twee teleurstellende wedstrijden.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd; “Vandaag begonnen we, in tegenstelling tot de laatste wedstrijden, sterk. Afspraken werden nagekomen en met lange aanvallen pakten we een ruime voorsprong. Tweede helft was het begin weer sterk, maar zakte het spel wel wat in door de ruime voorsprong. Een ruime overwinning waar we verder mee kunnen bouwen.”

SIOS/Jumbo Wolvega 2 mocht voor het eerste aantreden tegen de koploper in de poule, DWA/Argo 2. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap. SIOS 2 begint niet heel goed aan de wedstrijd en komt na 5 minuten op een 0-2 achterstand. Al snel weet SIOS zelf ook te scoren en de stand weer terug op gelijke hoogte te brengen. Waarna de ploeg gas bij zet en met een comfortabele voorsprong de kleedkamer in gaat. SIOS weet na rust meteen door te stoten naar 13-6, door deze ruime voorsprong komt de overwinning niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigt dan ook met een stand van 17-8.

SIOS/Jumbo Wolvega 3 wist helaas geen punten in eigen huis te pakken. De ploeg begon goed aan de wedstrijd maar wist dit niet de hele eerste helft vol te houden. Zkc’19 3 greep haar kans en zorgde voor een ruime voorsprong met rust, 6-12. In de tweede helft is SIOS 3 niet meer in de buurt van de overwinning gekomen. De wedstrijd is geëindigd in een 9-18 stand.

Komend weekend, zaterdag 30 oktober staat de laatste veldwedstrijd van het jaar 2021 op het programma. De selectie mag dit weekend afreizen naar Wijckel om daar haar laatste wedstrijd voor de zaal op gras te spelen. Voor beide ploegen staat er wederom een belangrijke wedstrijd voor de boeg, wanneer SIOS 2 punten pakt kan het als herfstkampioen de zaal in gaan. SIOS 1 gaat tegen DTG de strijd aan om plek 5, beide ploegen hebben op dit moment 6 punten. Het beloven dus spannende wedstrijden te gaan worden.