Het eerste van SIOS/Jumbo Wolvega mocht afgelopen zaterdag voor de eerste competitie ronde van het seizoen 2020/2021 aantreden in Sneek tegen de Waterpoort 1. SIOS wist niet goed wat ze konden verwachten omdat het team uit Sneek vorige seizoen nog in de eerste klasse stond. Vol goede moed vertrok het team richting Sneek. Aangekomen op de bestemming bleek het al snel hard te waaien.

Om 15:30 uur floot scheidsrechter H. Kortstra de wedstrijd in. Al snel wist SIOS de korf te vinden en binnen twee minuten stond het 0-1, Waterpoort kwam al snel met een tegen goal. SIOS stoot daarna door tot 3-5, helaas blijkt op dit moment de wind voor beide partijen een spelbreker te zijn. Na de 3-5 duurt het bijna 10 minuten voordat SIOS weer weet te scoren. Vanaf dan neemt SIOS de touwtjes in handen, ze scoren vier doelpunten op rij. De rust stand was dan ook 3-9.

In de tweede helft werd er veel om en om gescoord. Als Waterpoort scoorde antwoorde SIOS al snel met een tegen treffer. Zo bleef het verschil elke keer ongeveer vijf doelpunten waardoor SIOS eigenlijk geen moment meer in gevaar is geweest. De eindstand van deze eerste competitie wedstrijd was 12-20. Een mooie team prestatie klonk er na de wedstrijd vanuit de spelers groep.

Trainer/coach Matthijs Roelfsema was ook tevreden na zijn eerst optreden bij de hoofdmacht van SIOS. “We maakten het verschil in het tweede deel van de eerst helft. Door de harde wind en twee lange heren bij de tegenstander moesten wij ons spel wat aanpassen, maar dat lukte goed. De konden De Waterpoort goed onder druk houden en wisten de juiste kansen uit te spelen. Deze overtuigende overwinning geeft ons extra motivatie om verder te groeien. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat wij de volgende wedstrijd die resultaat een goed vervolg kunnen geven”.

Het tweede van SIOS mocht de dag erop afreizen naar Apeldoorn. Om 12:30 uur begon de wedstrijd tegen Apeldoorn 4. Zoals verwacht was het leeftijdsverschil tussen SIOS en Apeldoorn groot. SIOS 2 is een hele jonge ploeg in opbouw, Apeldoorn 4 daar in tegen een oudere ploeg met routine. De ploeg had onder andere moeite met de lange heren bij de tegenpartij. Helaas wist SIOS hier geen antwoord op, met een ruststand van 9-7 liep Apeldoorn na de pauze al snel uit tot 12-7. SIOS wist nog even terug te komen tot 12-10, helaas antwoorde Apeldoorn hier op met twee snelle goals. De eindstand was 18-13.

Komend weekend, zondag 13 september zal de SIOS-Selectie thuis spelen tegen Kinea.

13:10 SIOS 2 – Kinea 2
14:30 SIOS 1 – Kinea 1