Zaterdag 30 oktober mocht SIOS/Jumbo Wolvega aantreden in Wijckel voor haar laatste veldwedstrijd van 2021. Hier stond de eerste return tegen DTG op het programma, het eerste speelweekend wist SIOS een ruime overwinning tegen DTG te behalen (21-13). Maar deze overwinning was geen zekerheid voor deze wedstrijd, DTG zat er namelijk goed in. De ploeg had de afgelopen 3 wedstrijden niet meer verloren. Op deze regenachtige dag ging de wedstrijd om 15:30 uur van start op gras.

SIOS had voorafgaand aan haar eigen wedstrijd al mogen aanschouwen hoe meerdere SIOS 2 spelers uitgleden op de grasmat. Gelukkig werd het veld voor de tweede wedstrijd verplaatst zodat er toch enigszins op een beter stuk gras kon worden gespeeld. Bij de start van de wedstrijd vonden beide ploegen het lastig om de korf te vinden, hierdoor duurde het 7 minuten voordat DTG de openingstreffer wist te maken. Gelukkig weet SIOS al snel te antwoorden met een tegentreffer, 1-1. SIOS krijgt snel een doelpunt tegen waarna het al vroeg in de wedstrijd moet wisselen. Anton Prakken valt geblesseerd uit en wordt vervangen door Marnix Kraan. SIOS maakt vlug na wissel de 2-2, waarna Marnix Kraan laat zien een waardige wissel te zijn. Zijn eerste schot op doel gaat er meteen in, waardoor hij de ploeg naar een 2-3 voorsprong schiet. Door de lastige weersomstandigheden werd de ondergrond niet beter en het spel ook niet. Wel wist de ploeg dat het vandaag niet ging winnen met mooi korfbal, maar dat er langzaam moest worden gespeeld en moest worden uitgesteld om de juiste kansen te benutten. Tot aan rust gaat het geheel gelijk op, waardoor beide ploegen de kleedkamer opzoeken met een 6-6 ruststand.

Tijdens de rust benadrukt coach Matthijs Roelfsema dat het belangrijk is direct een gat na rust te slaan. Helaas weet de ploeg deze woorden niet direct om te zetten in daden, het scoort wel is waar na 2 minuten, maar het zelfde geld voor DTG. Tot de 10de minuut in de tweede helft blijft het wederom gelijk op gaan, waarna invaller Marnix Kraan twee doelpunten op rij weet te scoren. Door deze score komt SIOS na lange tijd eindelijk op een gaatje van twee doelpunten. DTG wordt in leven gehouden door een scherp schietende dame van afstand, zij weet het SIOS erg moeilijk te maken. SIOS krijgt zeker de kans om verder uit te lopen, maar benut deze niet. Hierdoor komt DTG wederom terug op één doelpunt. Halverwege de tweede helft weet SIOS op een 9-12 voorsprong te komen. Het publiek van DTG gaat er nog eens achter staan waardoor de ploeg de achterstand weer weet te verkleinen naar twee doelpunten, 10-12. Een spannende eindfase nadert, met een 10-13 stand en nog 5 minuten op de klok moet de ploeg het uitspelen. Helaas weet de trefzekere dame van DTG wederom de korf te vinden. SIOS speelt de wedstrijd niet slim uit en DTG krijgt vertrouwen, al snel scoort DTG tweemaal waardoor de stand met nog 1 minuut op de klok weer op gelijke hoogte is, 13-13. SIOS krijgt nog één aanval om de winnende te scoren, helaas is de ploeg niet trefzeker en eindigt de wedstrijd in een gelijkspel. Er had zeker meer ingezeten, desondanks staat de ploeg na acht wedstrijden op een stevige vijfde plek.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd; “Vooraf wisten we dat dit een lastige wedstrijd zou worden. In de natte omstandigheden op het gras in Wijckel lag de focus dan ook op resultaat en niet mooi korfbal.

Aan het begin misten we enkele grote kansen en daardoor konden we niet echt afstand nemen. De tweede helft namen we uiteindelijk een terechte voorsprong, maar de laatste 15 minuten waren we in de afronding niet scherp genoeg.

Toch moeten we, gezien de omstandigheden van de wedstrijd, tevreden zijn met een punt. De focus gaat nu op de zaalcompetitie.”

SIOS/Jumbo Wolvega 2 mocht voor het eerste aan de bak tegen DTG 2. Het eerste duel in begin september was geëindigd in een gelijkspel. Hierdoor was SIOS 2 gebrand om deze dag de punten wel mee naar Wolvega te nemen. DTG start goed en slaat een klein gat, SIOS weet desondanks toch goed stand te houden en laat het verschil nooit meer worden dan drie doelpunten. In de tweede helft loopt SIOS de hele wedstrijd achter DTG aan, steeds weet de ploeg weer op gelijke hoogte te komen maar weet DTG weer een voorsprong te nemen. Tegen het einde van de wedstrijd is de stand 12-10 in het voordeel van DTG. SIOS weet knap terug te komen en scoort al snel de 12-11 en 12-12. Beide ploegen krijgen nog een kans op de winnende treffer, bij beide ploegen valt deze niet waardoor SIOS 2 wederom de punten deelt met DTG 2. Door het vierde gelijkspel deze competitie is SIOS 2 tot op heden ongeslagen en staat de ploeg op een mooie tweede plek.

Komende weken gaat de SIOS selectie zich weer opmaken voor de zaalcompetitie, deze gaat 27 november aanstaande van start.