Doelpunten duur in Groningen, eindstand 10-10

Het vlaggenschip van SIOS / Jumbo Wolvega had in Groningen 1 taak, de rare nasmaak van de wedstrijd tegen VZK weg te spoelen door een goed resultaat te behalen. In Groningen was de tegenstander ROG. Op deze accommodatie aangekomen bleek dat men het veld nog niet had aangepast aan de huidige afmetingen. Dit is ook zeker nog geen verplichting maar voor spelers en toeschouwers leek het toch weer een behoorlijke stap terug in de tijd. “Als coach sta je ook een stuk verder van het spel af, waardoor je minder directe interactie hebt met je spelers. Ook ben je meer tijd kwijt aan het opbrengen van de bal dan dat je aanvalsgericht aan het werk bent” aldus trainer/coach Rob Verra.

Het aanvalsspel van SIOS / Jumbo Wolvega zag er in de beginfase van de wedstrijd goed uit, echter het zichzelf belonen doormiddel van een doelpunt bleef uit. Diverse kansen bleven onbenut, zoals de ongeschreven wet dan voorschrijft betekend het dat het doelpunt aan de andere kant valt. ROG wist middels een kleine kans en een afstander wel de korf te vinden maar had ook daar tien minuten voor nodig. Een terecht verkregen strafworp benutte Thomas Fabriek vakkundig waardoor SIOS / Jumbo Wolvega ook haar eerste treffer van de wedstrijd liet noteren. Deze eerste score bleek een startschot voor een sterke wedstrijd van de Wolvegaasters. Op de ranglijst staan beide ploegen ver uit elkaar. ROG bezet een tweede plaats in de 2de klas, SIOS / Jumbo Wolvega staat hierin op de 7de plaats. Maar gedurende de wedstrijd bleek men aan elkaar gewaagd, waarbij zelfs gezegd kan worden dat de stellingwervers het betere van het spel hadden. Na de gelijkmaker, 2-2, van Natasja Mink nam SIOS / Jumbo Wolvega een voorsprong van 4-2 op de thuisploeg. In de laatste 5 minuten van de eerste helft wist ROG alsnog langs zij te komen, waardoor de ploegen met een stand van 5-5 de kleedkamers opzochten.

De sterk fluitende scheidsrechter Talstra zette na de thee de wedstrijd weer in gang. Vincent Koopman was de eerste speler die in de tweede helft wist te scoren. Hiermee zette hij SIOS / Jumbo Wolvega weer op voorsprong. Ook in dit deel van de wedstrijd had men het beste van het spel, maar wist dat telkens maar niet om te zetten in doelpunten. Ook voor ROG waren de doelpunten schaars, wat uiteindelijk een spannend schouwspel op leverde. SIOS / Jumbo Wolvega nam telkens het voortouw in het maken van de doelpunten, waardoor ROG in de achtervolging moest. De stellingwervers hadden echter niet het geluk om een keer een twee-punts voorsprong te realiseren. Hierdoor bleef ROG op het vinkentouw en kon men telkens weer aanhaken. Tot aan het laatste fluitsignaal ontliep men elkaar niet, op de stand 10-10 floot de leidsman voor het laatst. Een punt welke zeer welkom wordt toegevoegd aan het totaal van SIOS / Jumbo Wolvega.

“Als je een stukje scorebordjournalistiek toepast voorafgaand aan de wedstrijd, dan realiseer je je dat het mogelijk een hele moeilijke wedstrijd gaat worden hier in Groningen. Dan ben je op voorhand misschien tevreden met een punt, nu ben ik ook wel tevreden met een punt maar heb ik het gevoel dat er meer in had gezeten” aldus Verra. Die er ook nog aan toevoegde zeer tevreden te zijn met de energie en inzit die spelers hadden geleverd. “Er stond vandaag weer een ploeg die er vol voor ging, ze hadden op basis van het spel en inzet dan ook meer verdiend dan dat ene punt. Volgende week gaan we met dezelfde energie de strijd aan met de huidige koploper ZKC ’19”.