Na het verlies tegen Invicta/Frigro, stond er voor SIOS/Jumbo Wolvega een drukke week te wachten. Op woensdag 16 maart stond de return tegen Invicta/Frigro op het programma, zaterdag 19 maart moest SIOS/Jumbo Wolvega alweer afreizen naar Balk, om daar tegen Harich te spelen.

 

Bij de uitwedstrijd bleek Invicta een pittige tegenstander voor SIOS te zijn, maar SIOS wilde deze snelle return aangrijpen om revanche te nemen. Met een enigszins gewijzigde opstelling, Marnix Kraan speelde voor de afwezige Jeroen Lodewijk, begon SIOS met frisse moed aan de wedstrijd.

 

Waar Invicta de vorige wedstrijd al binnen de eerste vijf minuten op een voorsprong van 4-0 wist te komen, duurde het nu langer voordat het eerste doelpunt viel. Door twee strafworpen wist Invicta echter vrij eenvoudig op voorsprong te komen en vanuit daar hun voorsprong gestaag uit te bouwen. SIOS wist de korf lastig te vinden en het duurde tot halverwege de eerste helft voordat ze via doelpunten van Natasja Mink, Lauran van Veen en Roy Kraan wat terug wisten te doen. De stand was 3-5. Invicta liet zich niet van de wijs brengen en groeide in de wedstrijd, terwijl SIOS moeite bleef hebben om de korf te vinden. Invicta vergrootte de voorsprong en SIOS was niet bij machte om in het spoor van de ploeg uit Kollum te blijven. Met doelpunten van onder andere Rowan Hofstra, Marnix Kraan en Marloes Mulder wist SIOS nog wel wat speldenprikjes uit te delen, maar het lukte SIOS niet om het gat naar Invicta te verkleinen, het verschil bleef zes doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd gaf Invicta nog was gas bij en vergrootte de voorsprong nogmaals, waarna de wedstrijd uiteindelijk eindigde in 14-22.

 

Zaterdag 19 maart stond de uitwedstrijd tegen Harich alweer op het programma. Dit gaf SIOS niet veel tijd om zich te herpakken voor deze belangrijke wedstrijd. Nu Invicta een maatje te groot was gebleken, moest SIOS de resterende wedstrijden winnen om aanspraak te kunnen maken op de tweede plaats. De thuiswedstrijd tegen Harich werd door SIOS nipt gewonnen met 17-16.

 

SIOS en Harich begonnen beiden goed aan de wedstrijd en met doelpunten van Natasja Mink en Lauran van Veen bleven de ploegen tot een stand van 2-2 gelijk. SIOS zat duidelijk beter in de wedstrijd dan afgelopen woensdag en met doelpunten van Jeroen Lodewijk kwam SIOS op een 2-4 voorsprong. Harich sputterde nog wel tegen, maar Rowan Hofstra, Jeroen Lodewijk en Natasja Mink bouwden de voorsprong verder uit naar 3-7. Harich kwam terug tot 5-7, maar Natasja Mink en Lauran van Veen maakten daar korte metten mee en vergrootten de voorsprong tot 5-10.  Met nog een doelpunt van Natasja Mink ging SIOS met een comfortabele voorsprong van 6-11 de pauze in.

 

In de pauze gaf trainer/coach Matthijs Roelfsema aan dat SIOS vooral scherp moest blijven. Harich was gretig en had de punten nodig om niet als laatste in de poule te eindigen. De verwachting was dan ook dat ze tot het einde zouden blijven vechten.

 

SIOS kwam goed de kleedkamers uit. Jeroen Hofstra en Lauran van Veen vergrootten de voorsprong naar 7-13. Zoals Matthijs echter voorspelde, gaf Harich niet op. Ze wisten zich terug te knokken tot een stand van 11-13. SIOS gaf weer gas bij en door doelpunten van Natasja Mink, Jeroen Lodewijk en Marnix Kraan werd de voorsprong weer vergroot en kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. De wedstrijd eindigde met een stand van 12-18.

 

SIOS 2 had net als het eerste een druk programma. Invicta/Frigro 2 werd op woensdag 16 maart thuis ontvangen. Net als tijdens de uitwedstrijd ging het gelijk op tussen beide ploegen. Een spannende wedstrijd ontvouwde zich in de Oolde Steense. Helaas trok SIOS 2 net aan het kortste eind en verloor met 10-12. Zaterdag 19 maart stond Harich 2 op het programma. De thuiswedstrijd was in gelijkspel geëindigd, dus alle kans voor SIOS 2 om een overwinning te boeken. Ook bij deze wedstrijd gingen beide ploegen redelijk gelijk op, waarbij SIOS 2 in eerste instantie de bovenliggende partij was en op een kleine voorsprong wist te komen. Later in de wedstrijd wist Harich echter terug te komen en zelfs op voorsprong te komen. SIOS 2 had geen antwoord meer en verloor met 22-18.