Op zaterdag 18 juni stond voor SIOS/Jumbo Wolvega de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De ploeg uit Wolvega vertrok richting het Groningse Winsum om daar tegen hekkensluiter DWA/Argo te spelen. Een wedstrijd die voor beide ploegen nergens meer om ging. SIOS/Jumbo Wolvega stond op de vijfde plaats en had geen mogelijkheid meer om nog een plekje te klimmen. DWA/Argo stond onderaan in de competitie en was al gedegradeerd.

 

Marit Koopmans opende voor SIOS de score, maar DWA/Argo kwam al gauw weer op gelijke hoogte. Roy Kraan en Natasja Mink schoten SIOS vervolgens naar een 1-3 voorsprong. SIOS was duidelijk de betere ploeg, maar had wel moeite om het ritme te vinden tegen DWA/Argo. Rowan Hofstra schoot SIOS naar 2-4, maar DWA/Argo wist toch enigszins in het spoor te blijven en naar 3-4 te komen. Voor SIOS was het zaak om de goede reeks van de afgelopen wedstrijden door te zetten en ook deze wedstrijd te winnen, dus de ploeg uit Wolvega gaf wat gas bij. Door doelpunten van Roy Kraan, Lauran van Veen en Jeroen Hofstra wist SIOS de voorsprong uit te breiden naar 4-9. Bij deze stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

 

In de pauze gaf trainer/coach Matthijs Roelfsema aan dat bij SIOS het baltempo omhoog moest. Door het lage baltempo was het voor DWA/Argo makkelijker om SIOS te verdedigen en bij te blijven. Daarnaast moest de ruimte meer worden opgezocht door lange ballen te spelen.

 

SIOS startte de tweede helft goed en kwam door een doelpunt van Rowan Hofstra op een 5-10 voorsprong. Ondanks de aanwijzingen van trainer/coach Matthijs Roelfsema wist SIOS het baltempo niet omhoog te krijgen. Ook DWA/Argo draaide geen hoog tempo, waardoor de wedstrijd niet echt op gang kwam. Natasja Mink en Jeroen Hofstra zetten SIOS op een 6-12 voorsprong, voordat DWA/Argo weer iets terug wist te doen. De ploeg wist terug te komen tot 8-12, voordat Lauran van Veen de voorsprong voor SIOS weer iets uitbouwde. Jeroen Lodewijk en Jeroen Hofstra schoten SIOS vervolgens naar een 10-15 voorsprong. SIOS wist deze voorsprong van vijf doelpunten enige tijd te behouden, waarbij voor SIOS  Jeroen Lodewijk, Lauran van Veen en Marloes Mulder scoorden en SIOS op een voorsprong van 13-18 kwam. DWA/Argo stribbelde nog één keer tegen, maar Marit Koopmans schoot SIOS naar 14-19, waarmee de ploeg uit Wolvega ook de laatste wedstrijd winnend afsloot.

 

SIOS 2 trad ook aan tegen DWA/Argo. Het tweede kwam goed uit de startblokken en was duidelijk beter dan DWA/Argo 2. In de eerste helft wisten ze al op een ruime voorsprong te komen. SIOS 2 had echter moeite om dit vast te houden. DWA/Argo wist de achterstand te verkleinen en nog enigszins terug te komen in de wedstrijd. De overwinning van SIOS 2 was echter geen moment in gevaar. Met een eindstand van 9-13 sloot ook SIOS 2 het seizoen positief af.

 

SIOS 3 speelde tegen ZKC ’19 3. Zij verloren met 15-10 van de ploeg uit Zuidwolde.