Titelkandidaat ZKC ’19 grijpt overwinning uit handen van de thuisploeg

Dit weekend stond alweer in het teken van de eerste returns in de 2de klas. SIOS / Jumbo Wolvega had in de eerste ontmoeting met ZKC ’19 moeite met het directe spel en de scherpte in de afronding. Ditmaal stond de ploeg van trainer/coach Rob Verra beter opgesteld en werd het een echte wedstrijd.

Er was deze middag veel publieke belangstelling voor de ontmoeting tussen de nummer 1 ZKC ’19 en de nummer 7 SIOS / Jumbo Wolvega. Op papier zou de thuisploeg een lastige middag moeten hebben. Echter het omgekeerde was de waarheid. SIOS / Jumbo Wolvega dicteerde het spel en wist de gasten uit Zuidwolde haar wil op te leggen. Lauran van Veen en Patrick Moleman openden de scores. Na 2-2 waren het Roy Kraan en Natasja Mink die het vizier op scherp hadden. SIOS / Jumbo Wolvega liep hierdoor uit naar een zeven tegen drie voorsprong. Men hield het initiatief in de eerste helft en het goede spel werd deze eerste helft dan ook beloond. Op de stand van 9-7 floot de scheidsrechter voor het laatst voor de rust en verliet SIOS / Jumbo Wolvega het veld met opgeheven hoofd.

Het was zaak voor het collectief om vol te houden, door te blijven gaan waarmee het geëindigd was in de eerste helft. Men hield woord en was ook in de eerste fase van de tweede helft de betere ploeg. Met nog een kleine tien minuten te spelen was er ook nog steeds een voorsprong voor SIOS / Jumbo Wolvega en leek een sensatie in de maak. Patrick Moleman zorgde middels een mooi inloper voor 13 – 12. Echter om geheel onverklaarbare wijze viel de doelpuntenproductie stil. Waar  de stellingwervers normaliter in het eerste deel van de wedstrijd moeite hebben met tot scoren komen, kwam men nu in de laatste tien minuten niet meer tot scoren. De gasten uit Zuidwolde profiteerden hiervan en wisten uiteindelijk met 13-16 te winnen van SIOS / Jumbo Wolvega.

Het is nu aan de ploeg om de rug te rechten na wederom een teleurstellend resultaat. Men kan ditmaal terugkijken op een goede wedstrijd, waarbij gezegd moet worden dat indien men op deze wijze doorgaat de overwinningen niet lang kunnen uitblijven.