16 augustus is de selectie van korfbalvereniging SIOS / JUMBO WOLVEGA gestart met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Rob Verra en Marten Holtrop staan net als het voorgaande seizoen als verantwoordelijken voor de jonge groep. “Ten opzichte van vorig seizoen is de spelersgroep vrijwel intact gebleven. Vanuit de junioren zijn Sharissa Huitema, Marit Akkermans en Jeroen Hofstra over gekomen. Roy Kraan is ook terug op het oude nest en sluit ook aan bij de selectie” aldus hoofdtrainer Verra.

 

De voorbereiding staat in het teken van het spelen van veel oefenwedstrijden. Woensdag 21 augustus speelt men tegen Udiros uit Nieuwehorne waarna men op zaterdag de degens kruist met Kv. Emmeloord.

SIOS / Jumbo Wolvega speelt ook dit seizoen zowel op het veld als in de zaal in de 2de klasse. Naast bekende tegenstanders als ZKC ’19, Rodenburg, EKC Nääs en Kinea zitten er ditmaal ook een aantal nieuwe tegenstanders tussen. Men zal het opnemen tegen zaterdagploeg ROG, VZK/Donkerbroek en Club Brothers.

SIOS / JUMBO Wolvega 2 gaat uitkomen in de reserve 3de klas. Naast ervaren tegenstanders als OKO 3 en OWK 3 ontmoet men ook Rodenburg 2, Kinea 2, Club Brothers 2, WSS 2 en Invicta 3.

 

SIOS / JUMBO Wolvega A1 speelt dit seizoen in de 1ste klas. Voor de ploeg van Jan Woudstra en Jesse Tuttel betekent dit een aantal verre uitwedstrijden. Men neemt het op tegen Amicitia A1, Dos Kampen A1, KVZ  A1, KIOS (R) A1, Rood-Wit A1, NKC ’51 A1 en Sparta (zw) A1. Met deze veelal onbekende tegenstanders kan men een leuke competitie tegemoet gaan.

Vrijdag

De meeste jeugdploegen van de Wolvegaasters korfbalploeg beginnen deze week met haar eerste trainingen, waarna de jongste jeugd volgende week weer zal starten. Daarna zal op zaterdag 31 augustus men met 12 teams meedoen aan de Leonidas Series in Noordwolde.

 

Zaterdag 7 september en zondag 8 september start de officiële korfbalcompetitie voor alle ploegen.