VZK troeft Wolvegaasters af met 14-16

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg was het zaak voor SIOS / Jumbo Wolvega-formatie om de confrontatie met VZK winnend af te sluiten. Beide ploegen verkeren in de onderste regionen van de tweede klas, waardoor ze beiden graag twee punten aan hun totaal toe willen voegen.

VZK had dit doel zich heel scherp gesteld, SIOS / Jumbo Wolvega begon bijzonder mat aan deze belangrijke wedstrijd. Het eerste kwartier kenmerkte zich door passingfouten, verkeerde doelpogingen. Trainer/coach Rob Verra was dan ook snel genoodzaakt om de neuzen de goede richting op te krijgen. Dit was met name nodig omdat men na 15 minuten spelen nog maar één doelpunt gemaakt had. Terwijl de equipe van Verra zich normaliter kenmerkt door het maken van veel doelpunten. De gasten wisten de eerste helft de korf beter te vinden dan de thuisploeg wat resulteerde in een 5-9 pauzestand. Debutant Marit Koopman nam van deze scores twee doelpunten voor haar rekening.

Na de onderbreking kwam SIOS / Jumbo Wolvega-formatie enigszins beter in de wedstrijd en zette de achtervolging op VZK in. Na 10 minuten spelen in de tweede helft was de achterstand terugbracht van vier doelpunten naar 1 doelpunt, met nog 10 minuten op de klok stonden beide ploegen zelfs weer op gelijke hoogte. Echter het scorend vermogen ontbrak bij de ploeg uit de Weststellingwerf. In de laatste 10 minuten wist men nog maar 1 maal te scoren. VZK zette hier nog 3 treffers tegen over.

SIOS / Jumbo Wolvega droop hierdoor gedesillusioneerd af. Ook trainer/coach Rob Verra kon de vinger nog niet op de zere plek leggen :”Het is een feit dat we bijna wekelijks in een andere opstelling spelen, ook vandaag hadden we nog met een ziekte. Hierdoor speelden we opnieuw in een niet ingespeeld team. Ik denk en hoop dat dat het grootste euvel is geweest. De kwaliteit zit 100% in deze groep, maar soms moeten we ons er even over heen kunnen zetten en door kunnen drukken.”

Ook SIOS / Jumbo Wolvega-formatie 2 wist haar wedstrijd niet winnend af te sluiten. Men verloor haar zaterdagwedstrijd van Invicta/Frigro 3 met 13-16.

Volgende week staat voor het vlaggenschip er een zaterdagwedstrijd op het programma tegen ROG 1. SIOS / Jumbo Wolvega 2 speelt op zondag in Oude Pekela tegen WSS 2.