Woensdag 15 september mocht SIOS aantreden in de eerste ronde van de beker tegen CSL 1 uit Britsum. Op papier werd het een lastige wedstrijd voor SIOS, de tegenpartij komt dit jaar uit in de eerste klasse, een klasse hoger dan SIOS. Helaas kreeg de ploeg een dag voor de wedstrijd te horen dat basis speler Jeroen Lodewijk door een blessure niet mee kon spelen, zijn vervanger is Anton Prakken.

SIOS ging desondanks het niveau verschil goed van start. De ploeg kwam vrij snel op een 2-0 voorsprong. Een mooie start, de ploeg liet meteen zien dat ze zich niet snel gewonnen zou geven. Helaas weet het andere vak van SIOS niet snel genoeg de korf te vinden waardoor de score al snel weer in evenwicht wordt gebracht, 2-2. Vanaf dat moment wordt er door beide ploegen weinig gescoord, de wedstrijd lag verdedigend vast. Zo werden er veel plaatst fouten gemaakt door SIOS, wat het scoren niet vergemakkelijkte. Tot de 4-4 wordt er steeds om en om gescoord, waarna CSL gas bij zet en twee strafworpen weet te verzilveren. Met nog 7 minuten op de klok doet de ploeg wat terug, Anton prakken weet twee maal achter elkaar te scoren. Hierdoor gaat de ploeg met een 6-6 stand de rust in. Het doorzettingsvermogen van SIOS zorgt voor een wedstrijd waar nog alles mogelijk is.

Na de pauze zetten beide ploegen het spelbeeld van de eerste helft voort. De teams weten snel achter elkaar te scoren waardoor de stand wederom in evenwicht is, 7-7. Verdedigend doet de ploeg te weinig waardoor CSL meerdere kansen op rij krijgt, hierdoor slagen zij er in om na lange tijd het gaatje weer naar twee te brengen. SIOS probeert wat terug te doen, helaas weet de ploeg de soms zelfs grote kansen niet af te ronden. Het lage afrondingspercentage is voor CSL de uitgelezen kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Met wederom een run van twee doelpunten zorgen zij voor een 7-11 voorsprong. Deze voorsprong komt SIOS niet meer te boven. Hierdoor verliest de ploeg in de eerste ronde van de beker met een eindstand van 8-12. De ploeg wil het publiek bedanken wat in groten getale is komen kijken bij deze bekerwedstrijd.

Matthijs Roelfsema Trainer/Coach zegt het volgende na afloop van de wedstrijd; “Een goede harde wedstrijd die verdedigend werd uitgevecht. Helaas weet de ploeg het niet de hele wedstrijd verdedigend dicht te houden. Desondanks het verlies mag de ploeg tevreden terug kijken op de wedstrijd, de gemaakte afspraken werden opgevolgd alleen de afronding aanvallend miste.”

Het eerste van SIOS mag komende zaterdag weer aan de bak. 18 september gaat de selectie op bezoek bij Udiros. Het beloven mooie wedstrijden te worden, met prachtig korfbal weer. Wij hopen jullie dan ook allen te zien in Nieuwehorne, om 15:00 uur voor het tweede en om 16:30 uur voor het eerste!