Stellingwervers niet bij de les en kunnen gat niet meer dichten

 

Voor de ploeg uit Wolvega stond er nog een laatste strohalm op het programma. SIOS / JUMBO Wolvega speelde in de 12 ronde tegen koploper OKO. Indien men wist te winnen zou het theoretisch nog een kans hebben op een kampioenschap maar was ook dan nog afhankelijk van derden.

Uiteindelijk gaf men in de eerste 15 minuten de wedstrijd al uit handen en bleef gedurende de gehele wedstrijd achter de feiten aan lopen. OKO was deze wedstrijd niet onverslaanbaar maar wist op de juiste momenten toe te slaan. Met een 30-25 overwinning behoudt de ploeg uit Opende de eerste plaats in de tweede klas.

 

SIOS / JUMBO Wolvega kan langzaam aan spreken van een vertrouwde opstelling. Bij de dames speelden Lauran van Veen, Selina Holtrop, Natasja Mink en Amber Olivier. Waarbij het herenkwartet gevormd werd door Ron Bakker, Vincent Koopman, Henri Nijsingh en Mike Hegie.

Het was aan deze acht spelers de taak om OKO het vuur aan de schenen te leggen en zo goed mogelijk voor de dag te komen. Er bleek echter een spanning op de groep te zitten welke een nadelig effect op het spel van de stellingwervers. OKO kwam dan ook snel op een 0-2 voorsprong alvorens Mike Hegie van afstand de eerste SIOS / JUMBO Wolvega treffer liet noteren.

Lauran van Veen wist op de stand van 1-4 een knappe doorbraak af te ronden waarna Natasja Mink SIOS / JUMBO Wolvega weer in de wedstrijd leek te schieten door van afstand de 3-4 te maken.

Echter OKO liet geen gras over haar bedoelingen groeien en liep middels inlopers en terecht verkregen strafworpen uit naar 3-8. Het moment voor trainer/coach Rob Verra om zijn pupillen te wijzen of hun tekortkomingen in deze fase van de wedstrijd.

 

De ploeg uit Wolvega kon echter het gat niet meer dichten en bleef gedurende de eerste helft achter de feiten aanlopen. Tegenover één doelpunt van SIOS / JUMBO Wolvega stond meestal gelijk een treffer van de gasten. Waarna OKO zelfs uit wist te lopen naar 6-12. Amber Olivier, Mike Hegie en Lauran van Veen hadden de treffers van de wolvegaasters voor hun rekening genomen. OKO bleef scorend de bovenliggende partij maar SIOS / JUMBO Wolvega wist beter in haar spel te komen en wist in de eindfase van de eerste helft mee te scoren. Dit leverde bij het rustsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter Meindertsma een 12-17 pauzestand op.

 

Jesse Tuttel was in het veld gekomen om de geblesseerd uitgevallen Mike Hegie te vervangen en deed dat met verve. Na 13-18 bracht zijn eerste treffer van de dag SIOS / JUMBO Wolvega weer op vier punten van OKO. Dit verschil bleek gedurende de tweede helft een onoverbrugbaar verschil voor de stellingwervers. Één keer wist de thuisploeg op 3 punten te komen door een prima benutte strafworp van Ron Bakker maar het was daarna gelijk weer OKO die haar voorsprong herstelde. Het was ook niet voor de thuisploeg weggelegd om in een mindere fase van de gasten dichterbij te komen. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef een vierpunts achterstand intact en viel voor SIOS / JUMBO Wolvega het doek in strijd om het kampioenschap.

 

“Als je kijkt waar we weg komen is het ontzettend knap dat wij zo lang mee hebben gedaan om het kampioenschap, daarvoor verdiend de gehele selectie een enorm compliment. Dat we het dan stranden in het zicht van de haven is even zuur, maar ook weer een goed leermoment voor deze jonge groep” aldus trainer/coach Rob Verra.

 

Door de winst van OKO staat men 1ste met één punt voorsprong op EKC uit Enschede. Voor SIOS / JUMBO Wolvega resten er nog 2 wedstrijd tegen KINEA en Rodenburg. Voor KINEA staat er nog zeker wat op het spel in de derby. Bij winst op de stellingwervers zet de ploeg uit De Knipe een enorme stap naar handhaving. Voor de ploeg uit Wolvega de taak om haar sportieve plicht te voldoen.

 

SIOS / JUMBO Wolvega 2 speelde voorafgaand aan het eerste tegen OKO 3. Bij winst was de ploeg uit Opende kampioen. Echter de pupillen van Marten Holtrop speelden een sublieme wedstrijd en waren op alle fronten beter dan de gasten. Dit resulteerde dan ook in een duidelijke 26 -17 overwinning. Hierdoor maakt men nog kans op een kampioenschap. Al is men wel afhankelijk van uitslagen op andere velden.

 

Voor zowel het derde als het vierde team van SIOS / JUMBO Wolvega kon de champagne ontkurkt worden. Beide ploegen bleken al langer de betere te zijn in haar competitie en dat mocht dit weekend gevierd worden met twee kampioenschappen.