Een week later dan gepland stond voor SIOS/Jumbo Wolvega de wedstrijd tegen Invicta/Frigro op het programma. Door blessures en zieken was SIOS/Jumbo Wolvega genoodzaakt de wedstrijden van zowel het eerste als het tweede te verplaatsen. Op zaterdag 12 maart reisden de Wolvegasters dan alsnog af naar Kollum om het op te nemen tegen Invicta/Frigro. Net als SIOS/Jumbo Wolvega had Invicta/Frigro alle wedstrijden weten te winnen, dus voor beide ploegen was dit een belangrijke wedstrijd. Bij winst zou er één koploper zijn en de play-offs weer een stap dichterbij.

 

In de voorbespreking werd SIOS er door trainer/coach Matthijs Roelfsema al op gewezen dat Invicta graag de doorbraak opzocht en veel uitstarters uit de korf maakte. Aan SIOS dus de taak dit zoveel mogelijk te voorkomen. Helaas kwam SIOS niet zo goed uit de startblokken en Invicta wist binnen de eerste vijf minuten van de wedstrijd al op een voorsprong van 4-0 te komen. SIOS begon ook haar draai te vinden en wist met doelpunten van Rowan Hofstra, Lauran van Veen en Jeroen Lodewijk terug te komen naar 4-3. Invicta ploegde door en wist de voorsprong weer uit te bouwen naar een stand van 7-3. SIOS had aanvallend veel moeite om goede kansen te creëren en kwam daardoor maar moeilijk tot scoren. Met doelpunten van Marloes Mulder en Rowan Hofstra wist SIOS nog wel iets terug te doen, maar Invicta was zuiverder en wist de voorsprong verder uit te bouwen naar 9-5.

 

SIOS was er alles aan gelegen om in ieder geval in het spoor van Invicta te blijven om nog kans te maken op de overwinning. Aanvallend werden de juiste personen gevonden en beide vakken verdedigden sterk, waardoor Invicta meer moeite kreeg om te scoren. Door doelpunten van Rowan Hofstra, Brenda Nijsingh en Roy Kraan wist SIOS zich terug te knokken en ging de pauze in met een stand van 11-9.

 

Tijdens de pauze drukte trainer/coach Matthijs Roelfsema zijn spelers op het hart om aanvallend geduldig te blijven. Het eerste schot moest worden uitgesteld, zodat er lang aangevallen kon worden en goede kansen konden worden gecreëerd.

 

Door een snel doelpunt van Brenda Nijsingh verkleinde SIOS na de pauze de achterstand naar 11-10. De wedstrijd lag weer open en het kon alle kanten op. Beide ploegen gingen gelijk op, maar het lukte SIOS maar niet om op gelijke hoogte te komen met Invicta. Aanvallend begon het stroever te lopen en dat leidde tot veel balverlies. Verdedigend slopen er wat meer fouten in, waardoor Invicta op voorsprong kon blijven. SIOS wist met doelpunten van Natasja Mink en Marnix Kraan bij Invicta in de buurt te blijven tot een stand van 15-14.

 

De laatste tien minuten van de wedstrijd verloor SIOS echter de grip op de wedstrijd en het scoren stokte. Invicta wist de korf nog wel te vinden en wist de voorsprong verder uit te bouwen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een eindstand van 18-14.

 

SIOS 2 trad aan tegen Invicta 2. De twee ploegen bleken behoorlijk goed tegen elkaar opgewassen en dit resulteerde in een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen elkaar nauwelijks ontliepen. Richting het einde van de wedstrijd wist SIOS 2 een kleine voorsprong op te bouwen, maar verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Invicta vocht zich terug en dit resulteerde uiteindelijk in een gelijkspel bij een stand van 13-13.

 

De return tegen zowel het eerste als het tweede van Invicta volgt al snel. Op woensdag 16 maart speelt het eerste van SIOS om 20.45 uur thuis in de Oolde Steense. SIOS 2 speelt ervoor om 19.30 uur.