Op zaterdag 23 april om 17.00 uur stond voor SIOS/Jumbo Wolvega de eerste wedstrijd van de tweede helft van de veldcompetitie op het programma. In de verkorte zaalcompetitie liep SIOS/Jumbo Wolvega de play-offs net mis, waardoor ze volgend zaalseizoen in de tweede klasse actief blijven. Op het veld staat SIOS/Jumbo Wolvega in de middenmoot met zeven punten achterstand op koploper Noordenveld. In principe geen onoverbrugbaar verschil, maar het betekent ook dat SIOS/Jumbo Wolvega zich geen puntenverlies kan veroorloven. De tegenstander deze wedstrijd was Udiros uit Nieuwehorne. Udiros staat er met een tweede plaats in de competitie goed voor en is op papier een lastige tegenstander voor SIOS.

 

In praktrijk bleek dit ook zo te zijn en Udiros zette meteen aan. Udiros wist al vlug op een 1-4 voorsprong te komen. SIOS deed wat terug met doelpunten van Lauran van Veen en Jeroen Lodewijk en kwam terug naar 3-5. Beide ploegen begonnen nu om en om te scoren en met doelpunten van Natasja Mink, Brenda Nijsingh en Roy Kraan wist SIOS redelijk in het spoor van Udiros te blijven. Udiros zette weer aan, maar door een doelpunt van Jeroen Hofstra wist de ploeg uit Nieuwehorne de voorsprong niet teveel te vergroten. De pauzestand was 7-11.

 

Trainer/coach Matthijs Roelfsema gaf zijn team in de pauze mee dat het verdedigend wel goed zat, maar er aanvallend betere kansen gekozen moesten worden. De aanvallen moesten langer en schoten moesten worden uitgesteld. Met diagonale ballen moest het spel worden verlegd en op die manier meer kansen worden gecreëerd.

 

SIOS kwam scherper uit de kleedkamers dan Udiros en wist met doelpunten van Jeroen Lodewijk, Jeroen Hofstra en Rowan Hofstra terug te komen tot 10-12. Hierna werd het wederom stuivertje wisselen tussen beide ploegen. Scoren ging voor zowel SIOS als Udiros wat moeizamer. SIOS wist met doelpunten van Brenda Nijsingh, Roy Kraan en Rowan Hofstra de achterstand tot drie keer toe terug te brengen tot slechts één punt, maar verzuimde vervolgens om op gelijke hoogte te komen. Beide ploegen ploeterden door, totdat Udiros een paar minuten voor tijd de stand op 14-16 wist te brengen. SIOS had geen antwoord meer en dit was dan ook de eindstand.

 

SIOS 2 trad aan tegen het tweede van Udiros. Voor SIOS 2 was het een belangrijke wedstrijd, want het team staat momenteel tweede in het kampioenschap, op slechts één punt achterstand op koploper Noordenveld. Udiros kwam beter uit de startblokken en wist in eerste instantie op een redelijke voorsprong te komen. SIOS 2 wist zich echter terug te knokken en beide ploegen maakten er vervolgens een spannende wedstrijd van, waarin het tot het einde gelijk op ging. Uiteindelijk wist SIOS 2 met een late strafworp definitief op voorsprong te komen en de wedstrijd te winnen met 16-15.

 

SIOS 3 trad aan tegen Thrianta 2. Ook deze ploegen liepen elkaar niet veel, maar SIOS 3 wist aan het langste eind te trekken. De eindstand was 11-10.